вівторок, 21 грудня 2010 00:00

У банках України почали вводити біометричні технології

Комерційний Індустріальний Банк першим в Україні класичну систему контролю доповнив перевіркою на відбитки пальців. Для підвищення рівня безпеки закладу керівництво запровадило ідентифікацію особистості за біометричними даними, зокрема відбитком пальця. Це стало можливим завдяки технічним розробкам консорціуму ЄДАПС.

— Раніше наші робітники проходили у стратегічні приміщення банку по картках. Із запровадженням біометричних технологій рівень безпеки в установі підвищився, — каже заступник голови правління банку Іван Федів. — Відбиток пальця не можна втратити, забути вдома, передати іншій особі та вкрай важко підробити. Пройти з муляжем пальця крізь охорону практично неможливо.

— Сукупність усіх засобів захисту робить проникнення в банк дорогим. Як професіонал я не можу сказати "неможливим", — говорить начальник Центру біометричних технологій консорціуму ЄДАПС Дмитро Повесьма. — Відбитки людини, яка намагається їх ніде не залишати, отримати важко. Якщо мова йде про зовнішнє спостереження за працівниками фінустанови, створення підроблених відбитків, викрадення картки, непомітне проникнення в приміщення банку, то організація злочину коштуватиме десятки і сотні тисяч доларів.

Журналістам продемонстрували, як працює біометрична система безпеки. Охочі мали змогу побачити свої відбитки пальців на високоякісному сканері. Його отвір має увігнуту поверхню, яка дозволяє сканувати відбиток від нігтя. За годину до прес-конференції прохідну, через яку в будівлю заходять за магнітними картками, додатково обладнали біометричним сканером. На нього передали дані зареєстрованих журналістів. Притиснувши палець до сканера, вони змогли пройти крізь систему контролю доступу. Незареєстрованих система безпеки не пропустила.

— Технологічність нашої розробки системи біометричного контролю полягає в тому, що його можна просто і швидко інтегрувати в іншу систему безпеки. Навіщо зносити стару і ладнати нову, якщо їх можна поєднати? — зазначає Дмитро Повесьма.

Такою ж системою обладнають і сейфи фінустанови для віп-клієнтів. Біометричні технології в банківській сфері підвищують рівень захисту коштів клієнтів та комерційної інформації. А також роблять більш зручним процес ідентифікації користувача фінпослуг.

Зараз ви читаєте новину «У банках України почали вводити біометричні технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути