вівторок, 05 січня 2010 18:11

Турпутівки до Єгипту подешевшали вдвічі

На Новий рік одеситка Людмила Гонтар, 34 роки, разом із сестрою їздить до теплих країв.

— Торік ми побували в Єгипті. Тиждень жили в п"ятизірковому готелі в місті Шарм-ель-Шейх, на Червоному морі. На кожну путівка обійшлася трохи менше як у 2 тисячі доларів. У ціну входило триразове харчування, екскурсії, дайвінг, — розповідає Людмила. — Цього року ми теж вирішили їхати в Єгипет. Мої знайомі якраз повернулися звідти. За тиждень в готелі економ-класу віддали по 500 доларів. Хоча на Новий рік путівки завжди дорожчі.

Людмила відвідала кілька одеських турфірм.

— В одній за новорічну путівку запросили 1,5 тисячі доларів. Пропонували тризірковий готель в місті Хурґада з дворазовим харчуванням. Ви що, кажу їм. Криза в світі, а ви такі гроші правите. У турфірмі давай мене запевняти, що ціни й так значно занижено. Беріть, дешевше не буде. Я затялася, що за такі кошти можна відпочивати по повній програмі.

В іншому агентстві таку ж путівку запропонували за $1 тис. І теж запевнили, що дешевше вже не буде. Людмила відмовилася і від неї.

— За кілька днів мені подзвонила менеджерка. Сказала, що спеціально для нас із сестрою вдалося знайти дві путівки по 750 доларів. Ми погодилися.

Одеситка дізналася від попутників у літаку: їм путівки продали теж по $750.

Я відпочивала за 750 доларів, а росіяни з таким же комфортом — за 500

— На місці, в Хурґаді, я познайомилася з подружжям із Росії. Вони замовляли путівки через Інтернет, у сингапурської турфірми "Тревелвейс". В Інтернеті вони спершу заповнили заявку. Вказали, в якому готелі хочуть відпочивати, скільки разів харчуватися, з екскурсіями чи без, чи потрібна допомога з оформленням документів. Обрали економний варіант, заплатили по 500 доларів на кожного. Відпочивали з тим же комфортом, як і я за 750 доларів.

Вартість закордонних путівок значно знизилася, каже директор агенцій "Галопом по Європах" Тарас Демура, 33 роки:

— Новорічні тури є в асортименті, але попит на них упав на третину. Вплинули криза та епідемія грипу. Новорічні тури подешевшали приблизно на 40 відсотків. На популярні напрямки, як-от Єгипет чи Туреччина, — наполовину. Хоча вони на Новий рік раніше були набагато популярнішими, ніж до Європи. За путівку туди треба заплатити більш як 1000 доларів. Іще стільки ж — взяти із собою на витрати.

Тури до Туреччини та Єгипту можна придбати вдвічі дешевше, по $500. Це найдешевше, запевняє фахівець.

— Гроші на супутні витрати брати необов"язково. Харчування та більшість послуг включено в ціну.

Зараз ви читаєте новину «Турпутівки до Єгипту подешевшали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути