Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2015 00:05

Точка з продажу морозива приносить 10 тисяч гривень на місяць

Автор: ФОТО: УНІАН
  У бізнес із продажу морозива треба вкласти 50–60 тисяч гривень. Найчастіше купують пломбір
У бізнес із продажу морозива треба вкласти 50–60 тисяч гривень. Найчастіше купують пломбір

— Щоб жити з цього бізнесу, треба мати не менш як 15 точок із продажу морозива. З однієї можна заробляти 10 тисяч гривень на місяць, — каже 34-річна Ірина Подольська з Дніпропетровська. П'ять років торгує морозивом. Має 10 точок у різних районах міста.

— Ідея для бізнесу виникла спонтанно. Йшла центром міста. Звернула увагу, що підряд стоять кілька точок морозива. Буквально наступного дня була на пляжі. Море людей і жодного кіоску з морозивом. Сказала чоловіку: якби тут поставити холодильник, то відбою б не було. Він порадив зайнятися цим бізнесом. Добре купують морозиво біля дитячих майданчиків, зупинок транспорту. На пляжі ящик розбирають за півгодини. Погані продажі в спальних районах та центрі міста. Там купа магазинів, люди беруть морозиво там. На одній точці за день продається не менше 20 кілограмів. На кожній пачці морозива заробіток 50–70 копійок.

У бізнес треба вкласти 50–60 тис. грн. Окупиться за сезон.

— Зараз новий холодильник коштує 12 тисяч гривень. Вживаний удвічі дешевший. Ще потрібна парасолька, стілець для продавця, — додає Ірина. — Я купувала нову техніку. Перша партія морозива була невдалою. Замовила через інтернет у невеликої фірми шість видів морозива. Заплатила близько 6 тисяч гривень. Це було звичайне морозиво у вафельних стаканчиках, простенька упаковка. Його погано купували. Була в шоці. Минув тиждень, а в холодильнику лишилося більше тисячі пачок. Стала обдзонювати всіх знайомих. Пропонувала по собівартості. Казала, що морозиво — бомба. Так розпродала всю партію. Останній ящик з'їли з чоловіком. Думала зав'язувати з таким бізнесом. Чоловік попросив не спішити. Вийшов на виробника, замовив нову партію продукції. Коли привезли товар, була вражена. Виявляється, в мене був неправильний підхід до бізнесу. Треба брати щонайменше 20 видів морозива. У холодильнику має бути кілька видів пломбіру, ескімо, фруктове. Ще мені порадили не стояти чи сидіти читати на стільці, а постійно рекламувати товар. Кричала так, що до вечора захрипала. Але тоді за день почала продавати понад 50 пачок. Купували переважно жінки й підлітки. Вони вибирають дорожче і з різними смаками. Чоловіки купують найдешевше в стаканчику. Коли людина не знає, яке вибрати, раджу найдорожче. Добре беруть новинки. Торік був популярний заморожений йогурт. Цього року гарно продається морозиво з трьома видами шоколаду. Завжди добре купують пломбір.

2,5 кілограма морозива з'їдає за рік українець, порахували в асоціації виробників морозива. Найбільше купують пломбіру. В Європі за рік людина з'їдає 15 кг морозива. У США — 25 кг.

На ваги кладуть монети

Киянка 23-річна Вікторія Клевцова п'ятий рік влаштовується торгувати ваговим морозивом улітку.

— Щоб влаштуватися на роботу, потрібна лише санітарна книжка. Офіційно продавців не працевлаштовують. За місяць пропонують від 3500 до 7 тисяч зарплати. Реально платять 3–5 тисяч гривень, — говорить Клевцова. — Найгірші точки — у торгових центрах, вони постійно під відеокамерами. Продають там переважно італійське чи французьке морозиво. Все поважене з точністю до грама. Додатково нічого не заробиш.

Окрім зарплати, щодня заробляє не менше 300 грн.

— Способів підробітку — купа. На електронні ваги кладеш кілька копійок, доки ніхто не бачить. Це додає 15–20 грамів. Другий спосіб — економити наповнювачі. Норма — 10–20 грамів на порцію, це приблизно чайна ложка. Кладу наполовину менше. Або просто не даю здачі, кажу немає дрібних. Міняти купюри піде не кожен. Якось клієнтка помітила, що я махлюю. Викликала міліцію і власника. Той оштрафував мене на 400 гривень.

Також продавці самі купують вагове морозиво і виставляють на продаж поруч із хазяйським.

— Лоток морозива на 2,5 кілограма в супермаркеті коштує 139 гривень. Продати його можна вдвічі дорожче. Я торгую з 9.00 до 21.00. Стою неподалік метро Лівобережна. Мій хлопець в обід привозить лоток морозива із супермаркету. У першу чергу продаю своє. Вмовляю покупців, що воно свіжіше й смачніше. Особливо добре купують мами з дітками. Беру лише біле і шоколадне. Таке найходовіше. Також приторговую своїми наповнювачами — шоколадним і ягідним.

Зараз ви читаєте новину «Точка з продажу морозива приносить 10 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути