вівторок, 02 жовтня 2012 05:30

Свиней варто колоти в грудні

Половина свинини та яловичини, що споживають в Україні — імпорт із Бразилії, Аргентини та Європи.

— Закордонне м'ясо дешевше за українську продукцію. Тому наші м'ясопереробні заводи роблять з нього ковбаси та шинки, — каже Марія Колесник, 37 років, з консалтингової компанії "ААА".

— Цього року в світі значно подорожчали корми. Наприклад, фуражна пшениця — майже вдвічі. В Україні її зараз закуповують по 1,9 тисячі гривень за тонну. З кормами подорожчають і м'ясо, і молочна продукція — на 20 відсотків, — прогнозує експерт. — Заводи будуть менше закуповувати імпортну. Переключаться на м'ясо від наших селян, пропонуватимуть вищі ціни.

Заготівельники закуповують свиней м'ясних порід по 20,9 грн/кг живої ваги. М'ясо-сальні породи — по 19,3 грн/кг. Оптом, у напівтушах збувають по 31,3 грн/кг. На ринках та в супермаркетах розділяють на частини. Свиняче стегно й лопатку продають по 55 грн/кг, вирізку — 75 грн/кг.

У грудні закупівельні ціни зростуть на 3,5-4 грн/кг живої ваги. М'ясо на прилавках продаватимуть по 80-100 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Свиней варто колоти в грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути