вівторок, 04 грудня 2007 17:22

Шоколадний фонтан замовляють на 30 гостей

Автор: фото з сімейного архіву Таміли Богушевської
  Полтавчанка Таміла Богушевська куштує ананас у молочному шоколаді. Малий шоколадний фонтан замовили на день народження. Справляли його в ресторані ”Рів’єра”, що на Рибальському провулку Левади, околиці обласного центру
Полтавчанка Таміла Богушевська куштує ананас у молочному шоколаді. Малий шоколадний фонтан замовили на день народження. Справляли його в ресторані ”Рів’єра”, що на Рибальському провулку Левади, околиці обласного центру

Полтавець Володимир Кучеренко своє 40-річчя святкував у ресторані "Русский пар" у селищі Вороніна, околиці обласного центру. Замість торта замовив шоколадний фонтан.

— Ми з Володею бачили таке у знайомих у Донецьку. Вирішили й собі замовити, — пояснює дружина Володимира Інна, 40 років. — Від торту відмовилися. Я боюся отих кремів. А фонтан із гарячого шоколаду — інтересна новинка. Ми нарізали ківі, апельсини, яблука й кавуни. Наштрикували їх на дерев"яні палички, опускали в шоколад і їли. Дуже смачно.

У нижню чашу фонтану кладуть кілограм шоколаду і вмикають електричний підігрів. Розтоплений шоколад підіймається. Потім стікає каскадами з металевої підставки з підігрівом. Перед тим його можна розтопити в мікрохвильовці, щоб пришвидшити нагрівання.

— Шоколад "Оленка" туди не заллєш: він стає рідким, наче вода, — запевняє Наталія Педченко, 31 рік, директорка магазину "Піротехніка", що привозить шоколадні фонтани на замовлення. Він працює в селі Розсошенці, південному передмісті Полтави. — Ми пропонуємо різні сорти шоколаду — білий, чорний, молочний, рожевий із полуницею, десертний із цитрусами. Усі вони дуже жирні, спеціально розроблені для фонтанів або фондю. Найчастіше замовляють білий або чорний.

Шоколад у таблетках Педченко закуповує у Києві по 18 євро за пакет вагою 2,5 кг. На свято до Кучеренків фірма привезла фонтан заввишки 60 см, набір дерев"яних шпичок і кілограм шоколаду. Цього вистачило на компанію із 30 осіб.

Фрукти для шоколадного фонтану замовники купують самі.

— Якщо шоколад дуже солодкий, краще брати фрукти з гірчинкою або кислинкою — ківі або цитрусові, — радить Наталія. — Смачно виходить із чорносливом. Гіркий краще смакуватиме з бананом або курагою, горіхами, безе та бісквітами. Можете спробувати сало в шоколаді.

Шматочки фруктів наштрикують на шпички. Якщо впаде в шоколад — не біда, каже Педченко. Шоколад стане смачнішим, бо набере смаку фрукта. Щоб не забруднити одяг, обмочені шматочки треба підносити, тримаючи над серветкою або одноразовою тарілкою.

За фрукти Кучеренки заплатили 100 грн, а за шоколадний фонтан — 350. Найбільший, заввишки 2 м, розрахований на 7 кг шоколаду. Такий можна замовити за 3 тис. грн. Його вистачить на 200 осіб.

— Фонтан можна ставити на барбекю-вечірки, — продовжує Педченко. — Замість шоколаду стікатиме соус. У нього вмочують сир, гриби, м"ясо чи картоплю-фрі. Розцінки ті ж, що й на шоколад.

Малий фонтан можна купити за 1,7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний фонтан замовляють на 30 гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути