Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 17:48

Скотитися в прозорій кулі з гори коштує 60 гривень

 

На свій день народження киянка Олександра Червоножка, 26 років, повела друзів на ковзанку в торговельно-розважальний центр "Караван", що на вул. Луговій.

За 45 хв. катання після 23.15 у будень заплатили по 35 грн з особи. У ціну включено прокат ковзанів.

— Можна приходити й зі своїми, але заплатите так само, — каже жінка.

Катаються там із 8.15. У вихідні дні — до о пів на третю ночі. Із шостої до 22.00 та у вихідні — по 45 грн за сеанс.

Олена Арустамова, 36 років, нещодавно побувала на критій льодовій арені "Більшовик", що неподалік столичного метро Шулявська. За годину платила 45 грн. Там видають хороші ковзани, запевняє вона.

Із 8.00 до 10.30 ціна там  — 25 грн за годину. А у вихідні та в п"ятницю ввечері — 55 грн/год. Дитячі квитки — по 25 грн. у будні та 35 — у вихідні. Прокат ковзанів теж входить у вартість квитка.

Найнижчі ціни — вранці в льодовому клубі "Піонер", що на пл. Слави. За тригодинний сеанс вранці платять 20 грн. А з 19.30 до опівночі — 60 грн. Дітей до 13 років будь-коли пускають на кригу за 20 грн. Але за прокат ковзанів у "Піонері" платять окремо, 10–20 грн залежно від марки.

Молодь вправляється на лижах і сноубордах на гірськолижному спортивному комплексі, що в Протасовому Яру.

— Там є полога траса завдовжки 500 метрів для початківців і сноубордистів, — каже гірськолижник Андрій Лісовецький, 25 років. — Стрімкіша, 300-метрова, — для досвідчених лижників.

Підйом на бугелі коштує від 2,50 до 5 грн. Лижі напрокат — 25–45 грн/год. Можна брати ще й черевики, маску. Друга година обійдеться наполовину дешевше. У вихідні прокат дорожчий.

Сноуборди дають в оренду по 70 грн за першу годину, за другу — 22 грн.

Полоскотати нерви можна в зорбі — великій прозорій кулі з поліуретану, вважає киянин Олег Мірошніченко, 24 роки. Вперше він випробував атракціон улітку.

— Спуститись у такому згори — незабутнє враження, — каже чоловік. — Тепер хочу спробувати його по снігу.

Є зорби діаметром від 3 до 12 м. Їх накачують повітрям. Усередині є капсула, в якій людину пристібають пасками. Зорб пускають униз зі схилу.

Улітку за 80-метровий спуск у зорбі Олег Мірошниченко заплатив 70 грн. Куля скотилася згори за 8 хв. За зимовий спуск братимуть від 60 грн, повідомив засновник "Зорб компані" Олег Боруца, 44 роки. Якщо з трампліном — близько 100 грн. Для зорба потрібен тривкий шар снігу, і не вище -3°С.

Зараз ви читаєте новину «Скотитися в прозорій кулі з гори коштує 60 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути