пʼятниця, 04 листопада 2016 07:25

Шини продають цементним заводам

— За кордоном утилізація автошин — прибутковий бізнес. У нас фірми з їх переробки є тільки в містах-мільйонниках, — каже полтавчанин 47-річний Геннадій Артеменко. Скуповує та продає старі шини. Заробляє щомісяця від 10 тис. грн.

— Тонна автошин коштує 700 гривень. Маю домовленості зі станціями техобслуговування, автотранспортними підприємствами, аграріями. Забираю зношені, пошкоджені шини. Складаю їх на орендованій базі. Продаю великими партіями. Найбільший дохід маю навесні. Заводи з виробництва цементу та цегли запускають масове виробництво. Їм потрібне паливо, що швидко дасть необхідну енергію. Можна використовувати дизпаливо, але воно дороге. Тому купують автомобільні шини. Спалюють їх у печах.

Думаю, фірми з утилізації шин скоро з'являться й у райцентрах. Це вигідний бізнес. Ще й корисний для екології. Бо людям легше викинути покришку в лісосмузі, ніж везти в спеціальне місце. Зимова гума розкладається майже 100 років. Під дією сонця й води старі покришки виділяють токсичні речовини.

Зараз ви читаєте новину «Шини продають цементним заводам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути