середа, 07 вересня 2011 07:15

Селяни відмовляються від домашніх телефонів

Із 1 вересня абонентська плата за стаціонарні телефони зросла на 10%.

Жителі міст і райцентрів за номери з похвилинною оплатою сплачуватимуть 22,28 грн, сіл і селищ — 11,84 грн, без обліку часу — 13,52 грн. Абонплата для небюджетних організацій міст і райцентрів становитиме 32,1 грн. Хвилина розмов по місту коштуватиме 5,4 коп. Безкоштовно надаватимуть 600 хв. на місяць. Таке рішення ухвалила Національна комісія з питань регулювання зв'язку.

Жителі Вінниччини відмовляються від домашніх телефонів, бо дорого. 38-річний Сергій Кравченко із села Селище Літинського району має три мобільні, які підключив до різних мереж.

— Витрачаю на них близько 150 гривень у місяць, — витягує з кишені кілька телефонів. — Стаціонарний домашній став непотрібним. Користуюся рідко. Непонятно, скільки вони беруть за розмови по міжгороду. Якось донька позвонила подружці з іншого міста. Говорили хвилин 20. Прийшов рахунок на 250 гривень. Не витримав, заборонив усім домашнім користуватися тим телефоном. Я перевірив, скільки коштує хвилина міжміських розмов удень. Більш як дві гривні, сказали по довідці. Такого дорогого тарифу нема в жодного мобільного оператора.

Від стаціонарного телефону відмовилися й односельці Сергія Кравченка. Написали заяву про відмову в "Укртелеком". Усього таких на Вінниччині — 4 тис. з початку року.

Зараз ви читаєте новину «Селяни відмовляються від домашніх телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути