пʼятниця, 07 жовтня 2016 07:20

Розкупили тури до Єгипту й Туреччини

— У жовтні українці активно їдуть у шопінг-тури. У багатьох європейських містах зараз тривають розпродажі. Триденний тур коштує ­75 євро. В ціну входить проїзд автобусом, готель, сніданки, — розповідає 24-річна Анна Костиря, менеджер компанії "Світлана Тур".

— Влітку найбільше вирушали до Туреччини. Вітчизняні курорти програють через поганий сервіс. До середини жовтня відпочити 7 ночей в 5-зірковому турецькому готелі можна за 600–700 доларів на двох. Після 20 жовтня путівки подешевшають на 100 доларів. Одноденні автобусні тури Україною коштують 200–300 гривень. Довші мандрівки — від 700. Восени туристи їдуть на фестивалі до Кам'янця-Подільського, Львова, Вінниці, Чернігова.

— На жовтень розкупили тури в Єгипет і Туреччину. Востаннє такий попит був чотири роки тому, — каже Олександр Альба, комерційний директор туристичної компанії JoinUP. — У Шарм-еш-Шейху зараз ­70 відсотків туристів — з України. Раніше тут відпочивали переважно росіяни. Тури в Єгипет подешевшали. Ціни на нафту впали і це вплинуло на собівартість авіаквитків. А переліт — це половина ціни путівки. Єгиптяни приділяють більше уваги безпеці туристів. Заборонили авіакомпаніям прилітати без двох представників служби безпеки на борту. Вони контролюють процес пакування багажу. Відпочинок на віт­чизняних курортах удесятеро дорожчий за єгипетський чи турецький. Наприклад, номер у котеджі в Буковелі коштуватиме в новорічну ніч 9 тисяч гривень. Тобто майже 350 до­ларів. В Єгипті один із найдорожчих го­те­лів "Савой" пропонує на свято номер за 150 доларів. У вартість входить відвідування 12 ресторанів, хімчистка, інші послуги.

Зараз ви читаєте новину «Розкупили тури до Єгипту й Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути