пʼятниця, 09 листопада 2018 06:25

Робочу візу чекав десять днів

— Три місяці працював у Чехії на автозаводі, — каже 22-річний Олег Бойчук із села Зимна Вода Пустомитівського району Львівщини.

— Друг покликав поїхати разом. Робочу візу чекав десять днів. Дорогою перезнайомився з іншими заробітчанами, подружилися. Мови не знав. За півтора місяця вже трохи міг відповідати чеською. Щоразу відкладав по тисячі доларів. 300–400 — витрачав на життя. Не можу сказати, що надто економив. Купував, що хотілося. Житлом нас забезпечували. Це велика економія, бо оренда дорога. Робочу форму також видавали безкоштовно.

У кімнатах мешкали по двоє. Була окрема кухня, санвузол. Робота неважка. Перевіряв готовий продукт. Дивився, чи добре запакована деталь, і ставив галочку маркером. Зарплата залежить від кількості робочих годин. Більше працюєш — більше отримуєш. Бували зміни по 14–16 годин. Субота та неділя завжди вихідні. З друзями брали машину напрокат, їздили країною. Робота не дуже втомлювала, поправився на заробітках на шість кілограмів. Зараз хочу їхати до Німеччини. Там можна більше заробити.

Зараз ви читаєте новину «Робочу візу чекав десять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути