Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2007 15:46

Ресторан фаст-фуд дає місячний прибуток 25 тисяч гривень

Автор: фото: Анна ІЛЬЮК
  Виконавчий директор білоцерківського фаст-фуду ”Бісмак” Сергій Обіход і касир Наталія Сорочинська підбивають на пос-терміналі денну виручку
Виконавчий директор білоцерківського фаст-фуду ”Бісмак” Сергій Обіход і касир Наталія Сорочинська підбивають на пос-терміналі денну виручку

У Білій Церкві Київської області, на вул. Гоголя, компанія "Дригало" відкрила ресторан швидкого харчування "Біcмак".

— Ми розширюємо виробництво для збільшення збуту й відкрили фаст-фуд, — каже директор компанії Людмила Дригало, 52 роки. — Почали з Білої Церкви, а недавно відкрили заклад поблизу Володимирського ринку в Києві.

Для "Біcмаку" звели новий двоповерховий комплекс неподалік центрального ринку Білої Церкви. На першому поверсі влаштували магазин продуктів "Дригало". На другому — ресторан. Виконавчий директор мережі "Бісмак" Сергій Обіход, 25 років, запрошує скуштувати їхні страви.

Миска борщу коштує 6 грн, порція вареників — 3,5–5 грн, пельменів — 4 грн. Шматок риби, запеченої в листковому тісті, обійдеться у 1,25 грн.

— Рибні шматочки — наша оригінальна розробка, — пояснює Обіход. — Для цього закуповуємо рибу аргентинку. "Дригало" виготовляє 130 видів напівфабрикатів. Із них готуємо страви в нашому ресторані. Для покупців магазину влаштовуємо дегустації. Можна скуштувати і відразу придбати.

Компанія також виготовляє бургери та картоплю-фрі. Салати до фаст-фуду привозять в упаковках. Уроздріб порція коштує від 3,5 грн. "Біcмак" закуповує продукцію за оптовими цінами.

Зал ресторану на 100 кв. м уміщує до 50 відвідувачів. Кухня невелика — 15 "квадратів". Там лише нагрівають і доварюють страви, привезені з фабрики.

— Задля гігієни посуд, виделки і ложки одноразові, теж закуповуємо їх оптом, — продовжує виконавчий директор. — Завдяки цьому відпадає потреба в посудомийних машинах. Не витрачаємось на зарплату для посудомийок.

Обладнання треба на 30 тисяч гривень

У білоцерківському "Бісмаку" 11 працівників. Ставка в кожного — дві мінімальні зарплати (із жовтня мінімальна зарплата в Україні становить 460 грн. — "ГПУ"). Якщо денна виручка перевищує 1000 грн на кожного, отримують надбавку 10% від зарплати за день. За місяць набігає 100–200 грн преміальних. Заохочують у мережі й клієнтів. У магазині й фаст-фуді їм видають купони на харчування зі знижкою 10%. Також є пільгові талони на 10 відвідувань. У них ставлять позначки. За десятий обід у "Бісмаку" відвідувачі платять на чверть дешевше. Але страв треба замовляти не менш як на 15 грн.

Нині "Біcмак" розвиває систему франчайзинг: продає готовий бізнес — ресторани. Новий власник отримує обладнання, технологію й торговий знак фірми. Холодильники для пива і напівфабрикатів фірма дає безплатно.

— Із підприємцем підписуємо договір, що в ресторані він використовуватиме лише продукцію "Дригало", — наголошує Обіход. — Нашим партнером може стати лише бізнесмен із досвідом понад три роки.

На будівництво приміщення фаст-фуду "Бісмак" у Білій Церкві витратили 400 тис. грн. Однак торгову площу можна й орендувати. Найдешевше обійдеться пересувний ларьок. Поблизу нього Сергій Обіход радить улаштувати майданчик зі столиками. Узимку страви братимуть на винос.

Набирати великий штат у вагончик не треба — достатньо двох-трьох людей. Підприємець може працювати й сам. Сплачуватиме єдиний податок. Гроші менші — отже, й ціни можна ставити нижчі. Витрати на ларьок окупляться за рік або й швидше.

Обов"язково потрібно установлювати пос-термінал із комп"ютером. Він працює як каса. А також підраховує, які продукти й скільки потрібно замовити. Коштує 12 тис. грн. На меблі треба 10 тис. грн. Фритюрниці, фільтри, посуд і сантехніка обійдуться у 5–10 тис. грн. Необхідно облаштувати туалети. Загалом устаткування для ресторану або вагончика обійдеться щонайменше у 30 тис. грн.

За день "Бісмак" мають відвідати принаймні 200 клієнтів. Тоді підприємство буде працювати на прибуток. У будь-якому райцентрі найбільш людні місця — поряд із залізничними вокзалами й автостанціями, базарами, говорить Сергій. За день там обертаються тисячі людей. У великих містах людно поблизу торговельних центрів і станцій метро. Витрати на вагончик "Бісмак" там повернуться за рік, на великий ресторан за два.

— Наш ресторан у Білій Церкві за місяць приносить від 10 до 25 тисяч гривень чистого прибутку, —запевняє виконавчий директор.

Зараз ви читаєте новину «Ресторан фаст-фуд дає місячний прибуток 25 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути