вівторок, 13 листопада 2018 00:55

"Ремонт робили самі. Меблі змайстрував тесть"

Автор: Валерій ШМАКОВ
  Сергій Бондарук зі Львова разом із дружиною відкрив рибний ресторан. Фірмова страва закладу — смажена форель. Порція коштує 130 гривень
Сергій Бондарук зі Львова разом із дружиною відкрив рибний ресторан. Фірмова страва закладу — смажена форель. Порція коштує 130 гривень

— Перш ніж відкрити ресторан, проаналізував ринок. Є заклади, що пропонують суші, морську рибу. Вирішив готувати річкову, — розповідає 37-річний Сергій Бондарук зі Львова. Відкрив ресторан "Фішер".

Сергій — учасник АТО. На Донбас потрапив у четвертій хвилі мобілізації. Понад півроку воював у складі 14-ї бригади. Спершу тримали позиції біля селищ Сартана і Павлопіль поблизу Маріуполя на Донеччині. Пізніше — в Мар'їнці неподалік Донецька. Демобілізувався після осколкового поранення в ліву руку.

— За освітою я інженер-електромеханік залізничного транспорту. Працював на залізниці. Потім їздив на сезонну роботу до Криму, влаштувався мангальщиком. Ще виконував обов'язки повара. Так і навчився куховарити. До війни попрацював кухарем у майже 15 закладах. На Донбасі готував страви для побратимів. Старався, щоб хлопці їли гаряче хоча б двічі на тиждень. Переважно була тушкована картопля з тушонкою. Ще робив "червону рибу". Брав три-чотири банки кільки чи бичків у томатному соусі. Змішував із яйцем, цибулею і майонезом.

Коли повернувся з фронту, їздив у Польщу, працював у кафе у Львові. Про власне мріяв давно. Але я не вмію відкладати гроші. У дружини це краще виходить. Тому взялися за цю справу вдвох. Гроші позичили в банку. Орендували невелике приміщення неподалік центру міста. Дизайн інтер'єру придумала дружина Ірина. Ремонт робили самі. Меблі змайстрував тесть із дерев'яних європалет.

Ідея була — відкрити заклад доступної вуличної їжі. Хотів, щоб людина в обід чи після роботи могла за 100–120 гривень ситно поїсти. Фірмова страва — смажена форель. Окрім риби, подаємо грибний суп, салат "Цезар", пельмені, австрійський шніцель і курячі нагетси. Алкоголь у кафе не продаємо.

Працюю з дружиною і товаришем. Сам я риби не люблю. В дитинстві переїв. Виріс на річці Стир у селі Шибин на Рівненщині. Смажена риба на столі була постійно. Бізнес ще не окупився. Заробленого вистачає на скромне прожиття і підтримання ресторану.

Зараз ви читаєте новину «"Ремонт робили самі. Меблі змайстрував тесть"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути