четвер, 04 грудня 2008 18:36

Продавець військової техніки закушує салатами за 500 доларів

Автор: фото: УНІАН
  Після ремонту на Харківському заводі імені Малишева танки Т-64 ”Булат” відправляють у військову частину в селище Гончарівське Чернігівської області. Десять танків Міноборони купило за 100 мільйонів гривень
Після ремонту на Харківському заводі імені Малишева танки Т-64 ”Булат” відправляють у військову частину в селище Гончарівське Чернігівської області. Десять танків Міноборони купило за 100 мільйонів гривень

Списану військову техніку — літаки, танки, бронетранспортери — киянин Михайло, 38 років, продає на інтернет-аукціоні www.aukro.ua.

Заробляти на військовій техніці почав, навчаючись у Київському політехнічному університеті.

— Лазив у ракетні шахти, добував цінні метали, — розказує. — На Івано-Франківщині, між селами Маркове і Монастирчани, назбирав корпусів від ядерних ракет. Вони великі, 2,5 метра завдовжки. А зроблені з такого легенького сплаву, що й дитина підняти може.

Військову техніку киянин дістає через знайомства в "Укроборонсервісі". Там можна купити танки, бронетранспортери без гармат. Списані танки Т-64 Михайло виставив на інтернет-аукціон по 100 тис. грн за кожен. Двигун — на 850 к. с. На шосе розганяється до 65 км/год. На 100 км йому треба 100–150 л дизпального. Списані танки стоять у військовій частині в Черкаській обл.

— Покупці частіше цікавляться, чи можна дістати нову техніку, хоча вона й у 15–20 разів дорожча.

Приміром, модернізовані танки Т-64 "Булат", які випускали наприкінці 1970-х, нині продають за кордон по 10 млн грн. Їх досі використовує українська армія.

— Скільки заробляю? Якось продав трилітрову банку іридію — дуже дефіцитної хімречовини. Купив за неї машину і квартиру в Києві, — говорить. — А повечеряти можу в "Барабані" на Хрещатику, з депутатськими синками. Там тільки салат коштувати 500 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Продавець військової техніки закушує салатами за 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути