вівторок, 27 грудня 2016 07:10

Продавцям-консультантам пропонують 10 тисяч гривень зарплати

Автор: ФОТОз особистого архіву Тетяни Пішкіної
  Експерт із пошуку роботи Тетяна Пашкіна: ”Робочі руки — дефіцит. Виробничники хорошого рівня виїжджають із країни”
Експерт із пошуку роботи Тетяна Пашкіна: ”Робочі руки — дефіцит. Виробничники хорошого рівня виїжджають із країни”

— Програмістам пропонують більше, ніж генеральним директорам. У Харкові шукають програміста на 60‑80 тисяч гривень. Тестувальник середнього рівня отримує 19 тисяч. У Києві — 40 тисяч. Зараз маємо 19 вакансій на зар­плату 100 тисяч гривень. Директорові з персоналу обіцяють 25 тисяч гривень, директору ресторану — 15 тисяч, — говорить експерт порталу з пошуку роботи Rаbota.ua Тетяна ПАШКІНА, 44 роки. — За цей рік вакансій збільшилося втричі. Програмісти — в лідерах. Зростають пропозиції роботи для студентів. Найбільший попит — на виробничі вакансії.

Кого шукають на виробництво?

— Швачок, закрійників, вимірювальників корпусних меблів, виїзних комп'ютерних майстрів. Багато вакансій у великих компаніях. Наприклад, їм потрібні фахівці з налагоджування обладнання, інженери, архітектори. Шукають працівників і в невеликі фірми: керівника деревообробного виробництва, майстрів м'яких меблів. Вакансії відкривають не тільки в Києві, Дніпрі та Одесі, а й у менших містах.

Скільки обіцяють платити?

— Найменші зарплати — 5–6 тисяч гривень. Є по 9,10 і 18 тисяч. Комірнику-вантажнику в магазині пропонують 5 ­тисяч. Фахівцям зі збору конструкцій в Одесі обіцяють 15 тисяч. Кранівникам платять по 7 тисяч. У Хмельницькому шукають різноробочих для встановлення пам'ятників на 6 тисяч гривень. Не потрібен ні досвід роботи, ні освіта. Робочі руки — дефіцит. Виробничники хорошого рівня виїжджають із країни. Швачкам вітчизняні роботодавці обіцяють платити 6–7 тисяч гривень, а польські — 15–20 тисяч.

Українці частіше стали їздити за кордон?

— Маємо близько 2 тисяч вакансій за кордоном щомісяця. Цю цифру можна множити на п'ять, бо кожна передбачає не одне, а кілька робочих місць. Їхня кількість постійно зростає. Половина закордонних пропозицій — у Польщі. Запрошують найчастіше робітників на конвеєр, складальників, представників інших виробничих професій. Багато вакансій із Чехії, Німеччини. У Литву шукають водіїв-далекобійників, в Об'єднані Арабські Емірати — офіціантів і барменів. У Казахстан — технологів, кондитерів, інженерів. У Данії робітникам овочевого складу готові платити 52 тисячі гривень. Потрібно перебирати овочі.

Які вакансії найпоширеніші?

— Найчастіше шукають продавця-консультанта. Обіцяють зарплату 5,5–10 тисяч гривень.

Що прогнозуєте на наступний рік?

— 2017-го піднімають мінімальну зар­плату до 3200 гривень. Багато роботодавців навіть не оголошують зарплату на вакансії. Платять по 2–3 тисячі гривень. Спрогнозувати, що буде на ринку праці після підвищення "мінімалки", важко. Роботодавці будуть змушені закривати робочі місця. Особливо це вдарить по малому бізнесу, невеликих містах.

Зараз ви читаєте новину «Продавцям-консультантам пропонують 10 тисяч гривень зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути