вівторок, 10 квітня 2007 15:37

Про підходящу вакансію повідомлять на мобілку

В Україні можна знайти роботу, не виходячи з дому. Нову послугу "Пошук роботи" безплатно пропонує Державний центр зайнятості.

По мобільному телефону треба набрати номер 730 та зареєструватися. Далі оператор спитає, яку роботу і де хоче знайти клієнт. За хвилину запропонує 5–10 посад у відомих фірмах, назве їхні адреси й телефони.

— Новацію ми запозичили за кордоном, — каже керівник Державного центру зайнятості Володимир Галицький, 44 роки. — Послуга розрахована на молодь. Мобільний пошук зручний та доступний для випускників шкіл, студентів, матерів у відпустці по догляду за дитиною і навіть солдатів строкової служби, які демобілізуються за місяць-два. Серед громадян віком до 35 років безробітних удвічі більше за старше покоління. Багато хто не може працевлаштуватися понад рік. Тепер величезний попит на робітничі професії — токарів, слюсарів, фрезерувальників, столярів і зварювальників.

Усі вакансії, щодня близько 180 тис., містяться в банку даних Центру. Клієнт може послати СМС-повідомлення, вказавши місто і спеціальність, за якою хоче знайти роботу. Із мобільного можна зайти на Інтернет-сайт центру зайнятості wap.dcz.gov.ua. Послуга безплатна. За день на мобільний почнуть надсилати повідомлення про нові робочі місця й розмір зарплати. Але про них дізнаються одразу кілька абонентів. Кого взяти на роботу, вирішує роботодавець.

Із січня 2007 року послугою скористалися 215 тис. українців. Половина знайшла роботу. Найактивніше по телефону працевлаштовувалися у Києві, Донецьку, Запоріжжі, Дніпропетровську та Львові.

Зараз ви читаєте новину «Про підходящу вакансію повідомлять на мобілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути