пʼятниця, 12 травня 2017 05:20

Втратили частину туристів через Євробачення

— На майские выходные не заработали и половины с того, что было в прошлом году, — каже 45-річна Марина Мосійчук з Одеси. Здає житло туристам.

— Через холод люди не поїхали на море. Торік було 19–20 градусів. Море — плюс 16–18. А цього травня — 12. Купатися в такій воді неможливо. Також втратили частину туристів через Євробачення. Народ масово їхав у Київ. Чимало людей бронь знімали. Або замовляли номер на тиждень, а лишалися відпочивати на два–три дні.

Житло в Одесі можна було винайняти за 350 грн на добу. Торік ціни починалися від 600.

— На травневі вийшла невелика відпустка. Відпочивали з дружиною в Одесі з 1 по 8 травня. Витратили 5 тисяч гривень. Торік цих грошей вистачило б тільки на чотири дні, — розповідає Григорій Лєбєдєв, 32 роки, програміст із Києва. — Відчувалося, що бракує туристів. Житло почали шукати ще у квітні. Думали спочатку поїхати в Карпати. Але за останні тижні в Одесі з'явилися і квартири, і номери в готелях за нормальними цінами. Вибрали помешкання неподалік пляжу "Немо". З вікон видно море. Квартира обладнана дуже добре. Є інтернет, комп'ютер, телевізор, нова душова кабінка та меблі. Їжу готували самі, замовляли піцу. Таксі в Одесі теж подешевшало. Із залізничного вокзалу до пляжу Аркадія доїхати можна було за 40 гривень. Торік брали 80. Таксисти так і пояснювали — нема з кого дерти. Туристів мало.

— Їздили на вихідні в Карпати. За номер на двох із харчуванням заплатили 5600 гривень. Було дуже холодно. Минулого року на травневі до ночі смажили з друзями шашлики, співали. Цього разу після восьмої вечора всидіти надворі було неможливо, — каже киянин 34-річний Руслан Шульгин.

У Львові житло можна було орендувати за 250 грн на добу. Ціни на свята не піднімали.

— Цього року українці масово їхали на травневі в Європу. Найпопулярніші тури — Іспанія та Греція. З екскурсійних був попит на Чехію, Польщу. Путівка в середньому коштувала 300–400 євро. У вартість входить переїзд та ночівля в готелі, без харчування. Туристам радили мати додатково 200 євро, — говорить керівник туристичної агенції "Самотур" Ольга Кузьменко, 29 років.

— У Києві бронювали житло найчастіше з 3 по 9 травня. Помешкання коштувало від 500 гривень на добу. Це дорого. Кращі варіанти розібрали іноземці, — зазначає менеджер ­турагенції "Твоя країна" 40-річний Юрій Луков.

Зараз ви читаєте новину «Втратили частину туристів через Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути