вівторок, 20 жовтня 2009 17:18

Посвідчення водія продають за дві тисячі гривень

Державтоінспекція оголосила про нововведення: тести на отримання водійських прав за місяць-два складатимуть лише на комп"ютерах.

Перебіг іспиту записуватимуть. Екзаменатори не зможуть вносити поправки до відповідей. У такий спосіб сподіваються знищити хабарництво.

Киянин Анатолій, 38 років, викладає на курсах водіїв. Прізвища й назву установи просить не називати.

— Дурня це! — каже про нововведення. — Я кожні три місяці набираю групу з 20 людей. Потім здаємо екзамени у МРЕВ. Їхньому інспекторові відстьогуємо тисячу-дві гривень, аби "не бачили", що ми допомагаємо складати тест. У Києві й раніше здавали іспит на комп"ютерах. Зазвичай у класі присутній керівник групи. Він і підказує, який із варіантів відповіді треба обрати. Тому усі ці тести здають. Навчання на курсах разом із хабарем обходиться у 5 тисяч гривень. Люди заплатили, аби отримати права. Тому мають їх отримати.

У Черкасах пропонують посвідчення водія без курсів. Треба віддати 2 тис. грн.

— Маю знайомих у МРЕВ, — пояснює 35-річний Віктор, керівник водійських курсів. — Вас вносять у список групи. Потім записують буцімто ви офіційно здали екзамени. Їх за вас складуть наші люди. Ви тільки принесіть гроші — й отримаєте готове посвідчення. Хай наверху вигадують які завгодно уловки — це не страшно. Ми з даїшниками домовимося. Наші посвідчення справжні, не підроблені.

Зараз ви читаєте новину «Посвідчення водія продають за дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути