вівторок, 18 грудня 2018 00:30

"Посидимо в офісі, а ввечері підемо на дискотеку"

— У нашій компанії корпоратив проводять двічі на рік — влітку та перед Новим роком. Обов'язково в ресторані. Шеф на минулорічному призначив колегу своїм заступником. Тепер на святкування ходять усі працівники. Кожен мріє про вищу посаду чи добавку до зарплати, — розповідає 27-річний Андрій Савич із Вінниці. Працює в компанії, що розробляє програмне забезпечення.

— Усі намагаються одягнутися в найдорожче. Отримую зарплату 28 тисяч гривень. На вбрання для корпоративу витрачаю не менш як 10 тисяч. Торік організували костюмовану вечірку, то я був в образі британського принца Гаррі. За червоний піджак заплатив 6 тисяч гривень. Цього року придумали, що маємо привітати всіх колег. Місяць граємо в "Таємного Санту". В адміністратора тягнемо папірці з іменами співробітників. Повинні підготувати подарунок. Вітаємо, хто кого обрав. Але сума обмежена — не більш як 300 гривень.

— Ціни в ресторанах починаються від 500 гривень із людини. Шукали, де провести корпоратив. Усе забито, — говорить 34-річна Тетяна Бабалюк. Керує юридичною компанією у Вінниці. — Вільні дати залишилися по тисячі і 1500 гривень із людини. Колеги запропонували святкувати в новорічну ніч. У новому ресторані, що відкрився у спальному районі міста, буде вечірка в стилі 1990-х. Обійдеться кожному в 1600 гривень. Перед Новим роком завжди маємо багато клієнтів, тому можемо собі це дозволити.

У Києві корпоратив у ресторані обійдеться від 800 до 4 тис. грн із людини. В останньому варіанті у вартість входять дорогі алкогольні напої, червона й чорна ікра, устриці.

— Цього року керівництво везе нас у Буковель на три дні. Працівникам дозволили брати з собою дружин і чоловіків. Заплатити треба тільки за дорогу по 800 гривень, — каже програміст із Києва 33-річний Дмитро Лєбєдєв. — Торік святкували в заміському ресторані. Дружина купила сукню майже за 5 тисяч гривень. Потім ще захотіла накидку на плечі. Разом на вбрання витратили стільки, що могли б тиждень відпочивати в Єгипті. Але найбільше виділилася дружина шефа. Казав, що купив їй кольє з діамантами за майже 40 тисяч гривень. Цього року вечірку в ресторані скасували. У Буковелі на корпоратив усі одягнуть піжами, які подарували на роботі.

У Дніпрі ресторани беруть 500–1000 грн, у Харкові — 600–800, Львові — від 450 грн.

— Велика конкуренція між закладами. Тому навіть за тиждень до Різдва можна вибрати місце, де посидіти. За найменшу суму на стіл поставлять гарячу страву, кілька салатів, нарізку з м'яса й овочів, — розповідає перукар 26-річна Яна Данилівська зі Львова. — Якщо замовити розважальну програму, доведеться доплатити по 100 гривень із людини. Ми з дівчатами домовилися, що кожен принесе якусь страву на роботу. Посидимо в офісі, а ввечері підемо на дискотеку. Витратимо максимум по 300 гривень.

В областях, де ввели воєнний стан, частина фірм та організацій скасували корпоративи.

Зараз ви читаєте новину «"Посидимо в офісі, а ввечері підемо на дискотеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути