пʼятниця, 02 вересня 2011 06:15

Поліс "автоцивілки" подорожчає на 70 гривень

Із 18 вересня набувають чинності зміни до статті 124 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Застрахований водій — винуватець аварії має право зробити повідомлення та схему ДТП з іншим потерпілим, не викликаючи даїшників. Це нововведення збільшує ризики для страхових компаній. Бо автомобілісти можуть змовитися і складати акти про фіктивні аварії для того, щоб отримати грошове відшкодування.

— Вартість полісів точно зросте. Великі страхові компанії належать представникам влади. Вони зацікавлені у більших доходах, — коментує Анатолій Соболевський, 30 років, старший юрист громадської організації "Захист прав споживачів фінансових послуг". — Поліс автоцивільної відповідальності подорожчає десь на 10 відсотків. Поки що для водія зі стажем до трьох років, який їздить у місті-мільйоннику "ланосом", страховка коштує 731 гривню. Отже, подорожчає більш як на 70 гривень. Зростання ціни було б виправдане, якби страховики збільшили розмір виплат. Але він залишається на тому ж рівні, в межах 50 тисяч гривень.

Українці доплачуватимуть і за голограми. Їх наліплюватимуть на стікер під лобове скло. Голограми — це ініціатива держави. Водіям не потрібні. Додаткові витрати на друк не мали перекладати на водіїв.

Зараз ви читаєте новину «Поліс "автоцивілки" подорожчає на 70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути