середа, 05 травня 2010 14:29

Подорожчання бензину та води призведе до загального зростання цін

 

Кабмін запроваджує нові тарифи та акцизи. За рахунок їх збільшення наповнюватимуть Державний бюджет. Він має дефіцит 56 млрд грн.


Підвищать акциз на автомобільне пальне.

Із червня — до 172 євро/т. На високооктановий бензин А-98 — до 200. Раніше планувалося підвищення зі 110 до 140 євро/т до 1 листопада. Увосьмеро збільшать збір за компоненти для бензинів і легких дистилятів.

— За кожне додаткове євро акцизного збору треба додати по копійці до ціни літра пального. Загалом він подорожчає на 60–90 копійок, — пояснює Сергій Куюн, 32 роки, директор аналітичної компанії А-95.

Поки що 1 л бензину А-95 заливають по 7,9–8,1 грн.


У 15 разів зростуть тарифи на питну воду.

Ідеться про рідину, яку видобувають із власних свердловин підприємства харчової промисловості. Поки що виробники питної води платять 5,04 грн за 1 тис. куб. м. Будуть платити 75,6 грн. Бутильована вода подорожчає щонайменше вдвічі. Пиво — на 27%


На електроенергію для населення запровадять диференційовані тарифи.

При витратах до 150 кВт/год на місяць родина сплачуватиме за тарифом 24,36 коп. за кВт/год. Якщо витратить більше, платитиме за вдвічі вищим тарифом. До кінця року його збільшать до 70–80 коп. за кВт/год.

— Вищий тариф на електроенергію при перевищенні норми споживання — закономірна і позитивна норма, — вважає Василь Юрчишин, 54 роки, директор економічних програм Центру Разумкова. — Але подорожчання бензину та води торкнеться багатьох сфер. Може подорожчати чимало товарів і послуг. Споживачі від цього програють.



Мінімальна зарплата за квітень складе 884 гривні


27 квітня Верховна Рада затвердила Держбюджет на 2010 рік. Він передбачає встановлення прожиткового мінімуму для різних категорій населення. За ними вираховують мінімальні зарплати, пенсійні виплати та соціальну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчання бензину та води призведе до загального зростання цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути