пʼятниця, 24 травня 2019 00:05

Почала брати гроші за навчання

Людмила Гусейнова, 31 рік, власниця міні-пекарні, Черкаси:

— У нас працюють 10–15 осіб. Є денні, нічні зміни. Надійних робітників дуже мало. Відповідальні люди, яким 50–60 років. Серед молоді багато здібних, швидко вчаться. Але часто не хочуть трудитися. Ходять на нічні зміни, сидять у телефоні. Буває, мами приводять влаштовувати своїх дітей після технікуму. Такий працівник не затримається надовго. Стажування в нас неоплачуване, триває три дні. Потім беремо на роботу. Хороша співпраця складається із людьми, які люблять випічку. Є жінка, яка вдень робить фармацевтом. Любить пекти. Працює в нас у нічну зміну, заробляє додаткові гроші.

Анастасія Буткевич, 35 років, власниця студії плетіння кіс, Черкаси:

— Дивують люди, які записуються на співбесіду, проходять її. А потім не виходять на стажування. Пишуть смс — "це не моє". Одна співробітниця віддала дитину до садка. Попрацювала трохи, дитина захворіла. Сказала, що далі не вийде. За місяць побачила, що вона влаштувалася майстром в іншому місці. Тому я почала брати гроші за навчання, щоб не йшли до конкурентів. Думала й про договір, який би зобов'язував відпрацювати півроку, але ідея не прижилася. Така відповідальність ще більше лякає претендентів.

Зараз ви читаєте новину «Почала брати гроші за навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути