четвер, 12 лютого 2009 19:36

Пенсіонери самі перевіряють розмір нарахувань

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Олена Шевчук із Печерського райвідділу Пенсійного фонду столиці допомагає Олені Димовій перевірити на терміналі розмір пенсії
Олена Шевчук із Печерського райвідділу Пенсійного фонду столиці допомагає Олені Димовій перевірити на терміналі розмір пенсії

Українцям почали видавати пластикові пенсійні посвідчення. Вони "ходять" нарівні з паперовими. На пластику є фото, особові дані власника. Ззаду — магнітна смуга і штрих-код.

Жителька столичного Печерська Олена Димова, 62 роки, отримала документ кілька тижнів тому.

— Зайшла до соцзабезу, мені й запропонували нове посвідчення. Безкоштовно, — каже.

Тепер жінка може перевірити свою особову справу через комп"ютер-термінал. Їх незабаром установлять у всіх відділеннях Пенсійного фонду. На столичному Крутому узвозі, 4 такий пристрій уже працює. Його називають інформаційним кіоском.

— Я ж не знаю, як ним користуватися, — знічується Димова.

Заступниця керівника райуправління 34-річна Олена Шевчук допомагає.

— Вставте посвідчення у щілину. Тепер вибираєте потрібне меню на сенсорному екрані. Він реагує на дотик пальця. Якщо торкнетеся цієї "кнопки", дізнаєтеся про новий графік виплат, який встановили цього року. Отут — дні прийому фахівців управління. А тут відкриються всі дані про ваш трудовий стаж, скільки нараховано пенсії та за якими статтями, дата призначення й останнього перерахунку виплати. Тут можете прочитати список документів для перерахунку пенсії.

Інформаційні кіоски зменшать черги перед кабінетами, сподіваються у Пенсійному фонді. Бо більшість інформації можна отримати з терміналу.

— Будуть додаткові запитання, тоді заходьте до спеціаліста, — каже Олена.

Паперові посвідчення мінятимуть на пластикові, бо старі легко підробити. Для оформлення нового пенсійного до відділення фонду, де зберігається пенсійна справа, треба подати фотокартку 3х4 см і заяву. За виготовлення документа грошей не беруть.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери самі перевіряють розмір нарахувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути