вівторок, 24 квітня 2012 06:00

Павуком хотіла налякати матір

30-річний Олександр Омельченко зі столичного житломасиву Осокорки працює водієм, заробляє 4 тис. грн на місяць. Удома тримає павуків-птахоїдів. Має додатковий заробіток — 800 грн на місяць. Клієнти знаходять його за оголошеннями в інтернеті.

— Павуки — моє хобі. Знайомий турок продає мені великих по 75 доларів, а я перепродаю по 100. Їх не розводжу. Найчастіше таких купують молоді люди. Якось самця павука-птахоїда придбала 15-річна дівчина, щоб налякати маму. А матері той сподобався. Лишила в себе.

Павуків тримає у затемненій частині кімнати в інсектарії — скляній ємності з вентиляцією. Скляні інсектарії продаються від 490 грн. Невеликі пластикові — від 50. Треба підтримувати постійну температуру +23...25°С. Олександр зрошує тераріум. Постійно підливає воду в поїлку. Корм — живих комах чи жаб — дає раз на тиждень. Купує в зоомагазині від 2 грн за штуку. Вони мають бути вдвічі менші від павука. Ці тварини можуть не їсти понад рік. Живуть до 20 років. Брати їх руками Олександр не радить. Павуки не агресивні, проте можуть укусити.

Найпопулярніші комахи серед киян

Метелики    200-300 грн

Павуки-птахоїди    100-1200 грн

Жуки-олені, за пару    180-450 грн

Скорпіони    180 грн

Богомоли    80 грн

 

Зараз ви читаєте новину «Павуком хотіла налякати матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути