четвер, 29 липня 2021 00:31

Оренда квартир дорожчатиме

— Оренда квартир в Україні щороку дорожчає на 20 відсотків. Це специфіка нашого ринку, — говорить експерт із нерухомості 38-річний Сергій Костецький.

— Курс долара зростає, дорожчають комунальні платежі. Все це впливає на ціну. Наприклад, від початку року вартість оренди квартир у Києві збільшилася на 10 відсотків. Найпопулярніше житло — від 7 до 12 тисяч гривень на місяць. Такі квартири одразу розбирають. У центрі столиці за ці гроші житло не знімеш. Але якщо це Троєщина чи Борщагівка, то там двокімнатну чи трикімнатну квартиру можна знайти. Якщо говоримо про райони ближчі до центру — за 12 тисяч гривень можна орендувати лише "вбиту" однокімнатку. По Києву зараз доступні понад 60 тисяч пропозицій житла для оренди. Це багато. На одного потенційного клієнта припадає десь 30 квартир. Є з чого обирати.

Вартість оренди житла в Україні зростатиме й далі. Квартири щороку дорожчають, хоч би які кризи чи революції траплялися. Сезонність не впливає на вартість. Ринок стабільно розвивається, кількість пропозицій зростає. Є ситуативні фактори. Росія закрила кордони для наших заробітчан, люди масово почали їхати у великі міста на роботу. Попит на житло зріс і ціна також.

Однокімнатну квартиру в Києві в середньому можна орендувати за 7500 грн, двокімнатну — за 10 тис., трикімнатну — 15 тис. Вартість окремих кімнат від 4500 грн. У Дніпрі однокімнатка обійдеться в 6500, двокімнатна — 8 тис., трикімнатна — 12 тис. грн. У Львові — 7 тис., 8500 та 10 тис. грн відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Оренда квартир дорожчатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути