вівторок, 15 березня 2011 03:45

Олена Колісник оформила депозит на маму

Автор: дані: ”Простобанк консалтинг”
 

42-річна Олена Колісник із міста Хмільник Вінницької області у січні народила третю дитину. В лютому їй видали 7343 грн допомоги.

— Ми навіть не чекали, що Карінка народиться. Помітили на п'ятому місяці вагітності, — розповідає Олена. — Хочемо забезпечити їй майбутнє. Хто зна, чи буде тоді безплатна вища освіта. Ми з чоловіком порахували, що дитина закінчить школу вже коли ми будемо пенсіонерами. Тому почали відкладати гроші на її навчання.

Олена не витрачала багато на одяг для немовляти. Зняла з горища пелюшки, кофтини старших дітей. Ліжко дала молодша сестра. Купають немовля у звичайній ванній для дорослих. Памперси одягають лише вночі та на прогулянку.

— Витрачаємо на дитину до 400 гривень на місяць. Годую груддю. Мій чоловік залізничник, отримує зарплату 3,5 тисячі. Нам вистачає. А дитячі гроші заощаджуватимемо.

Колісники вирішили відкрити депозит у банку. Обдзвонили кілька установ. Дізналися, що гривневі вклади приймають під 10–16% річних, валютні — до 9%.

— Для нас найкраще підходять такі депозити, щоб можна було в будь-який час додати грошей. Є банки, що додають півпроцента-процент для пенсіонерів. Вирішили оформити депозит на мою маму, — пояснює Олена Колісник.

Спочатку Олена внесла 7,3 тис. грн. Щомісяця поповнюватиме на тисячу, із допомоги на дитину. За три роки Колісники назбирають на депозиті 41,5 тис. грн. На додачу отримають дохід 12,2 тис. Потім продовжуватимуть договір, обмінявши гривні на валюту. Грошей не докладатимуть. До повноліття дитини на депозиті під 10% річних накопичиться 224,3 тис. грн.

— Можна буде відправити дочку вчитися за кордон, — каже Олена.

Експерти застерігають від зберігання грошей у панчохах. Вони повинні приносити прибуток.

— Якщо сумніваєтесь у банку, покладіть спочатку незначну суму на малий термін, — радить працівник депозитного відділу "Ерсте-банку" у Вінниці Олексій Лемеш, 29 років. — Зараз є депозитні програми на місяць-два з виплатою відсотків уже через місяць. Звертайте увагу на ставлення працівників банку, вчасність виплат відсотків. Якщо все нормально, можете продовжити термін депозиту. Найвигідніший депозит на рік-два зі зняттям відсотків у кінці строку.

Найменший депозитний вклад у гривні 1 тис. грн, доларах — 200. Суми поповнення раз на місяць в гривні від 500 грн, в доларах — від 50.

Зараз ви читаєте новину «Олена Колісник оформила депозит на маму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути