Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2018 06:05

Оксана Нагірнюк відклала весілля через субсидію

 

— На початку жовтня мали відгуляти весілля. Ресторан замовили, сукню вибрала, з фото- та відеооператорами домовилася. У вересні все скасували. Мама втрутилася. Сказала, що через моє весілля втратить субсидію, — розповідає 28-річна Оксана Нагірнюк. Із батьками та сім'єю сестри мешкає в приватному будинку на околиці Львова.

— Батько — пенсіонер, матір отримує мінімалку зарплату. Сестра — в декреті, няньчить двох дітей. Її чоловік працював на добрій роботі, отримував непогану зарплату. Офіційно виплачували мінімалку, решту давали в конверті. Маму все влаштовувало, субсидія нашій родині виходила. Потім на роботі зятю запропонували стати приватним підприємцем. Матір змусила його звільнитися, стати на біржу праці.

Будинок, у якому мешкає родина Нагірнюків — двоповерховий, площею 185 кв. м.

Другий поверх займає сестра із сім'єю. На першому живе Оксана з батьками. Узимку за комунальні послуги платили 4 тис. грн. Із субсидією рахунки зменшилися до 1 тис грн. Оплату ділили порівну. Оксана давала щомісяця 250 грн.

— Працюю касиром у супермаркеті, зарплата невисока, — продовжує. — Рік тому познайомилася з Володею. Працює в програмістській компанії. Орендує квартиру, заощаджує гроші на власне житло. Покликав заміж, погодилася. Мама одразу в сльози: "Ти тут прописана. Скажуть, принести довідку про його доходи. Газ дорожчає, в мене субсидію заберуть". Володя переконував її, що оплачуватиме комуналку. Не повірила, продовжувала скандалити. Ми з нареченим порадилися і вирішили весілля перенести на рік. За той час він на власну квартиру гроші збере.

На маму я образилася. Вона каже, що не варто церемонії розводити. Заради грошей люди й не на таке йдуть. Вони колись із батьком фіктивно розлучилися. Кожен отримав по квартирі. Згодом помешкання продали й за ті гроші будинок звели.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Нагірнюк відклала весілля через субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути