четвер, 28 травня 2020 00:20

Одяг подорожчає на чверть

— Остання закупка товару з Туреччини була в березні. Це весняні куртки, костюми, чоловічі штани й светри. Витратив майже 5 тисяч доларів. І цей товар виявився нікому непотрібним, — каже підприємець з Одеси 40-річний Віктор ­Раков.

— Збитки величезні. Зараз дістаємо літні речі з минулорічних залишків. Але товар новий треба. Братиму кредит під 17 відсотків річних, щоб оновити асортимент. Інакше клієнти до мене не прийдуть.

— Ціни доведеться підняти, — додає власник торгової точки в Києві 35-річний Олексій Власенко. — За тиждень роботи мали близько 6 тисяч виторгу. Це мізер. Раніше такі гроші отримували за день. Одяг подорожчає десь на чверть. Тим, хто продає взуття, легше. У них не так відчутна сезонність. У торгових центрах мої знайомі підняли ціну вдвічі, бо не виживуть. До того ж змінилися потреби покупців. Раніше шукали щось не таке, як у всіх. Зараз купують лише практичні й зручні речі.

Підприємці також кажуть, що бракує товару на складах. Не працювали кілька місяців головні постачальники одягу з Туреччини та Китаю.

— Замовити гуртову партію товару зараз важко. Фабрики не працювали. В Туреччині й досі не почали відшивати літні колекції, а попит на одяг шалений, — розповідає 29-річний Андрій Марков зі Львова. Я зробив замовлення у травні, можу розраховувати на поставки в середині липня. Вітчизняні фабрики підняли ціни на свою продукцію. Тому дешевого одягу цього сезону чекати не варто. Так само зі взуттям. Мій магазин закуповував його в Польщі. Зараз замовити нічого не можемо. Чекаємо відкриття кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Одяг подорожчає на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути