Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2006 15:08

Новий рік вигідно зустріти на дачі

 

На Новий рік люди витрачають грошей більше, ніж на будь-яке інше свято. Це підтверджують останні соціологічні дослідження британського університету соціології. У середнього українця на святкування йде 1000–1500 грн.

Найдешевше обійдеться Новий рік у друзів. Доведеться купувати лише подарунки. Хоча, якщо вони запланували костюмовану вечірку, вартість свята збільшується на тисячу–півтори. Саме стільки коштує оренда двох костюмів.

Якщо святкуватимете у себе вдома, на це піде 1 тис. грн. Новорічне дерево — 150–200 грн, нові ялинкові прикраси — ще 200. Святковий стіл на десятьох — 600 грн без випивки. На конкурси й ігри за 50 грн можна придбати багато сувенірів та призів, на кшталт маленьких іграшок у формі свинок чи солодких дідів морозів.

— Ми сім"єю відзначатимемо вдома, — розповідає столичний архітектор Олександр Бойчук, 36 років. — На стіл і подарунки витратимо доларів триста. На таке свято можна. Новий рік має бути веселим. Тому грошей на нього не шкода.

Святкувати на дачі — популярна практика в молоді.

"Гарячі" путівки до Єгипту на тиждень коштуватимуть 100 доларів

— Зараз такі зими, що і купатися можна, — жартує киянин Олег Романюк, 20 років. — Якщо назбирати сухих гілок, то запросто можна наробити шашликів. Узимку вони ще смачніші.

На дачі святкувати дешевше, ніж у квартирі. Розбирати завалене всіляким мотлохом горище — розвага цікавіша за маскарадні костюми та перегляд мюзиклів по телебаченню. Згадайте хоча б "Простоквашино". Для такого варіанта потрібно 500 грн. Ялинку купувати не обов"язково, основна страва — шашлики.

23-річна киянка Анна Носова збирається зустрічати 2007-й на всю котушку:

— Цього Нового року хочеться чогось особливого, екстремального. Набридли посиденьки за столом. Може, поїдемо до знайомих на ферму й будемо обійматися зі свинями — рік Свині все-таки. А може, орендуємо катер і покатаємося напівзамерзлим Дніпром. Планую витратити на це задоволення 2007 гривень.

Можна поїхати за кордон. Там відпочивати не дорожче, ніж удома. Пропонують автобусні тури до Праги чи Кракова за 1000–1300 грн. Турфірми намагаються робити найбільші знижки саме на Новий рік та Різдво.

— Клієнтів дуже багато, — каже 31-річна Оксана зі столичної туристичної фірми "Рута". — Люди планують зимові свята ще з жовтня.

Любителі екзотики мають бути готові витратити 1500 грн за чотири дні відпочинку в Єгипті.

— Я весь рік збирала гроші, щоб узимку поїхати до цієї країни, — розповідає 23-річна Людмила Жук. — Це ж так добре: у нас холодно, морози, сніг, а там у морі купатися можна.

"Гарячі" путівки на тиждень до Єгипту коштуватимуть $100 у переддень Нового року. Але в турфірмах кажуть, що за ними вже збираються черги.

Стиліст Олена Данова, 45 років, від екзотики відмовляється. Вона підтримуватиме національного турвиробника:

— Ми з друзями поїдемо в Карпати. Там будиночок винайняли: і на лижах можна покататися, і шашлики посмажити. Спробуємо вкластися в 500 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Новий рік вигідно зустріти на дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути