вівторок, 03 вересня 2013 05:15

Найбільше на ремонті взуття заробляють восени та на початку зими

36-річний Ігор Бадрак три роки лагодить взуття в елітному мікрорайоні Вінниці — Поділля. Орендує майстерню на 22 "квадрати". Має кількасот постійних клієнтів. Єдиний у місті з-поміж майстрів робить розтягування і перетягування.

— Взуттярі завжди будуть потрібні, тому й пішов у ПТУ, — каже Ігор Бадрак. — Перший рік-два довелося добре потрудитися, щоб заробити авторитет і привабити клієнтів.

Ігор спочатку працював на господаря, мав мінімальні прибутки. Коли з'явилися постійні замовники, відкрив власну майстерню. Обладнання окупилося за три місяці.

— Потрібні точильний станок, лапка, кілька сапожних ножів, крючки. Ціна на все залежать від виробника. Точильний станок може коштувати від 200 до 2 тисяч гривень. Ножі — від 10 до кількох сотень гривень. Усе це продається в магазинах. Я деяке приладдя замовляю через інтернет, там можна знайти дешевше.

Щодня майстрові приносять до 100 пар взуття. Найчастіше просять замінити підбори. За місяць має від 5 тис. до 10 тис. грн прибутку.

— Устигаю зробити не більше 20 пар за день. Заробітки залежать іще й від сезону. Найбільші — восени та на початку зими. Люди активно перевзуваються, несуть одразу по кілька пар підлатувати. Беруся за любу роботу. Відмовляю тільки тоді, як приносять дешеві чоловічі чи жіночі туфлі, ремонт яких буде гривень 100-150. На цьому нічого не зароблю, тільки награюся.

Приміщення для майстерні можна придбати чи орендувати. Головне — правильно обрати місце. Це має бути район, де ходять багато людей, чи спальний.

— Успіх у взуттєвій справі на 90 відсотків залежить від місця розташування майстерні. А як вона обладнана — немає значення. Щоб швидше знайти замовників, можна розвісити оголошення по під'їздах. Але з досвіду знаю, що найкраще працюють рекомендації. Є зараз багато майстрів, які через погану роботу мають тільки одноразових клієнтів.

10 тисяч гривень коштували найдорожчі жіночі чоботи, які ремонтував Ігор Бадрак. Міняв набійки на підборах. Робота разом із матеріалом обійшлася у 30 грн.

400 гривень коштує перетягування та заміна передньої частини черевика. Це найдорожча послуга у майстерні Ігоря Бадрака

Зараз ви читаєте новину «Найбільше на ремонті взуття заробляють восени та на початку зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути