четвер, 23 квітня 2009 18:12

"Надра банк" повертає відсотки за вкладами

 

Цього тижня Національний банк увів тимчасові адміністрації у банках "Арма" та "Дністер". Виплати за вкладами там заморожені.

У "Родовід банку" тимчасова адміністрація діє із середини березня. 22 квітня у відділенні, що на пл. Поштовій у Києві, вишикувалася черга. Вкладникам пропонують подовжити строк депозиту на дев"ять місяців.

— Поверніть моє, бо хліба нема за що купити, а вони мені пропонують ще подовжити, — обурюється пенсіонер Віталій Свирський, 68 років.

Гроші він поклав ускладчину із тіткою на три місяці. Депозит закінчився на початку квітня.

— Думав трохи підзаробити на відсотках. А тепер от боргів набрався, — каже чоловік. Переоформляти вклад не хочу. Написав заяву. Але все одно сказали, що не повернуть. Ну нехай хоч заява лежить. А як переоформлю, то за дев"ять місяців точно загнуся, — каже.

Федір Некіфоров, 47 років, приніс у "Родовід банк" довідки з інституту серцево-судинної хірургії. Чоловікові потрібна термінова операція на серці.

— На операцію треба близько 90 тисяч. Поклав у банк, поки своєї черги чекав. Тепер от не віддають гроші. Кажуть: "Залишайте папери і передзвоніть за тиждень. Повідомимо, як розглянули заяву". Я чекати не можу. Лікарня операцію без грошей не робитиме, — каже Некіфоров.

У банку досі не повертають відсотків по депозитах.

Зате "Надра банк" відновив виплати.

— Вкладники, які мають на депозиті менше 20 тисяч гривень, можуть отримати готівкою половину відсотків за попередній місяць. Решту зарахують на поточний картковий рахунок, — пояснює керівник прес-служби "Надра банку" Ольга Півень. — Вкладники, що мають понад 20 тисяч, усі відсотки отримають на картковий рахунок. Якщо подовжать дію депозиту, їм теж віддадуть половину відсотків готівкою.

Пенсіонерам банк повертає по 20% суми, якщо на депозиті до 5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Надра банк" повертає відсотки за вкладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути