вівторок, 11 серпня 2009 17:19

На школяра Тетяна Кушнір витратила понад тисячу гривень

34-річна Ольга Марущак із міста Хмільник Вінницької області своїх доньку і двох синів збирає до школи за місяць.

— Бо за тиждень-два до 1 вересня продавці дуже накручують ціни на канцелярію й одяг, — пояснює.

— Зошити, обложки, ручки уже закупила оптом, так дешевше, — розповідає Ольга Марущак.— У мене троє школярів. Старшій дочці треба грубі зошити. На лотках такий коштує 2,3 гривні, а оптом — по 1,5. Торік перед самою школою загальні зошити подорожчали на 50 копійок. От я й купила загодя.

Шкільні форми для дітей господиня купує на речовому ринку в Хмельницькому.

— Їжджу туди автобусом, в один кінець плачу 40 гривень. Дитину беру із собою. Саджу на руки, щоб не платити за ще один квиток. По ній приміряю одяг для всіх своїх дітей: кому трохи більше треба, кому менше, — пояснює. — У нас шкільна форма коштує 280–300 гривень, а там я купила за 160 костюм-тройку. Взуття беру зі шкірзамінника. Усе одно хлопцям будь-якої пари вистачає на сезон.

Спортивні костюми Ольга Марущак радить купувати взимку, тоді ціни найнижчі.

— Усі привикли, що дитина на перше вересня має йти в усьому новому. А я вважаю, що не треба зациклюватися, до зими вполнє можна походити в торішньому спортивному костюмі. А потім узяти новий, — розмірковує. — А ще ж є акції та розпродажі в магазинах. Торік я попала на такий розпродаж. Накупила дітям спортивних костюмів по 60 гривень. А на базарі повна ціна — не менше 200.

На кожну дитину Ольга Марущак витратила по 350 грн.

— У Хмельницькому справді є дешеві форми, по 160 гривень. Але вони такої якості, що на рік таких три треба купувати, — каже жителька міста Тульчин Вінницької області Тетяна Кушнір, 33 роки. — Рукава повитягуються, а після другого прання треба викидати. Ми купили напівшерстяний костюм-трійку за 220 гривень. Торік такий коштував 180.

Шкільне приладдя теж подорожчало, помітила Тетяна Кушнір:

— От, наприклад, я з року в рік купую портфелі однієї фірми, в одному магазині. Торік заплатила за портфель 80 гривень, а тепер — 130. Купую ті ж речі, зошитів беру таку ж кількість як торік. А вони дорожчі на 20 копійок — по 1,4.

Тетяна Кушнір порахувала витрати на сина, який піде у п"ятий клас:

— Торік витратила 800 гривень на шкільну форму, спортивний костюм, туфлі, кросівки і кілька гольфиків. Цьогоріч на той же набір пішло понад тисячу.

Зараз ви читаєте новину «На школяра Тетяна Кушнір витратила понад тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути