вівторок, 31 жовтня 2017 00:35

На розведенні кролів заробляють 15 тисяч гривень на місяць

— Все життя тримала індиків, курей, поросят. Але найвигідніші — кролі, — каже полтавка 51-річна Ніна Василенко.

— Можна продати хутро, м'ясо. Зараз мода на кролів. Багаті наймають людей, які їм вирощують овочі, курей та іншу живність. У мене часто купують породистих кролів для приміських міні-ферм.

За місяць фермер на продажу кролятини заробляє до 15 тис. грн. Також до 5 тис. — на хутрі.

— Породистих кролів тримати вигідно, бо вони швидко ростуть і мають смачне м'ясо, — говорить Ніна Михайлівна. — Випробували більше десятка порід. Зупинилися на трьох: німецький велетень, панон та каліфорнійський акселерат. Болгарський білий панон і каліфорнійська порода — кролі, які вже в 4 місяці здатні розмножуватись. Вони невеликі, але продуктивні. М'ясо ніжніше, ніж у великих порід. Схоже за смаком на курятину. Новозеландські породи не такі популярні, як на початку 2000-х. Ми їх у господарстві залишили кілька пар. Дуже красиві — вушка маленькі, хутро надзвичайне. Але м'яса мало.

Даємо кролям буряк, сіно. Улітку — траву. У раціоні нічого не вигадуємо. Маленьких тримаємо в клітках, дорослих випускаємо в загони під навіс. Кролики — як діти, потребують великого догляду. У перший місяць робимо щеплення від паралічу, через півмісяця ще одне. Кожні півроку даємо препарати проти паразитів.

Маємо клієнтів із Палестини та Арабських Еміратів. Є постійні замовлення з Ізраїлю. 2-місячні тварини коштують 150–200 гривень за кілограм. Породистий однорічний велетень потягне на 1,5 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «На розведенні кролів заробляють 15 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути