Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 18:01

На реставровані підбори дають гарантію

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Взуттєвий майстер із Полтави Аркадій Кєсєльман у власній майстерні набиває набійки на осінні жіночі чоботи. За роботу бере 10 гривень
Взуттєвий майстер із Полтави Аркадій Кєсєльман у власній майстерні набиває набійки на осінні жіночі чоботи. За роботу бере 10 гривень

Аркадій Кєсєльман, 57 років, реставрує зламані й тріснуті каблуки у власній майстерні з ремонту взуття "Аркаша" на майдані Незалежності поблизу Будинку культури в Полтаві.

— На шпильки поліуретан ставити не рекомендую — матеріал слизький, нестійкий. Через це набійки кришаться, а каблуки ламаються, — розповідає Аркадій Семенович.

Металічні та поліуретанові набійки на жіноче взуття в "Аркаші" ставлять за 10 грн і більше — залежно від величини підбора.

Нові каблуки Аркадій Семенович ставить нечасто. Зазвичай пропонує клієнтам реставрувати підбори.

— У магазинах продають неякісні каблуки, — пояснює він. — Китайські чи польські носяться погано. Та й підібрати аналогічні дуже складно.

Кєсєльман реставрує підбори у вихідні в гаражі біля свого будинку. За роботу бере 50 грн. У зламаний каблук вставляє металічний стрижень, тріщину заліплює пластмасою і заварює гарячим повітрям зі схожого на фен пристрою. Коли підбор охолоне, зачищає і фарбує.

— Я один в Україні цим займаюся, — зауважує Аркадій Семенович. — Три роки тому одна дівчина привезла з Києва чобітки з крокодилячої шкіри за тисячу доларів. Я реставрував зламаний каблук, то вона ще не скаржилася.

Раніше Кєсєльман тримав невелику взуттєву майстерню біля готелю "Київ".

— Часто гастролери приходили ремонтувати взуття, — згадує чоловік. — Клара Лучко приносила туфлі, Геннадій Хазанов. Актори часто навіть не платять, а запрошують на концерти. Ото нещодавно співак Павло Зібров із дружиною Мариною каблук міняли.

Зараз ви читаєте новину «На реставровані підбори дають гарантію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути