пʼятниця, 10 квітня 2020 16:09

Молочні продукти привозять додому

— Тримаємо п'ятьох корів. Усе зав'язане на торгівлі сиром і молоком. Із цих грошей живе вся родина. Дочці допомагаю, ремонт у хаті зробила, — розповідає 51-річна Лариса Пантюшевич із селища Літин на Вінниччині.

— Тричі на тиждень їздила торгувати молочним на вінницький ринок Урожай. За день продавала ­­від 7 до 12 кілограмів сиру, відро сметани, п'ять-шість пляшок молока. Із 20 березня базари закрили. Залишилася без роботи. Почала шукати, куди можна здати молоко. Допомогла дочка 27-річна Іра. Вона створила в телеграмі групу за номерами телефонів моїх клієнтів і дала оголошення в інші соцмережі. За день отримали замовлень більше, ніж мали продукції. Спершу вагалися, як бути з доставкою. Зять має машину, але ж бензин мав хтось компенсувати. Думали, додатково брати гроші за доставку. Але люди почали скандалити. Довелося трохи підняти ціну на продукцію. Кіло сиру замість 80 гривень продаю по 100. Сметану по 60. Була на 20 гривень дешевша. Якщо врахувати, що не треба платити за місце на ринку і витрачати час, то мені така торгівля подобається більше. Не знаю, чи повернуся туди після карантину.

Вінничанин 56-річний Іван Васильєв раніше торгував свіжим м'ясом на базарі. Тепер доставляє клієнтам додому. Його дружина почала готувати запечене м'ясо, ковбасу, рулети. Збирають замовлення на Великдень.

— Син — програміст. Створив спеціальний додаток на телефоні, куди записую замовлення і адресу клієнтів. Торгую п'ять років, мав телефони клієнтів. Перед закриттям ринків обдзвонив усіх і запропонував доставку, — каже Іван Васильєв. — Є проблема з постачанням м'яса. Раніше купували в селян. Тепер люди залякані. Не знають, продавати тварин або чекати. Тому свинина в закупці подорожчала.

Магазини також пропонують привезти товар додому. Зокрема, можна замовити ювелірні прикраси. На вибір привезуть одну чи декілька, але ціна бажаного виробу має бути від 500 грн.

— Попит на послугу є. Найпопулярніші обручки. Зазвичай замовляють дві-три штуки на вибір. Останні дні побільшало також запитів на жіночі сережки. Послуга працює лише в містах. Возили спочатку і в села поблизу Києва. Один клієнт довго перебирав. Попросив привезти ще щось на огляд. А це не так просто. Бо з кур'єром має їхати ще й охоронець. Тому відмовилися від таких поїздок. Вигідно купувати прикраси тим, хто придивлявся, але не купив. Ціни на золото впали майже на 70 відсотків. Обручку з діамантом можна придбати за 6 тисяч гривень. Раніше такі продавали по 21 тисячі, — каже консультант 25-річна Олена Даниленко.

До Великодня магазини пропонують привезти набори продуктів, пасок та алкоголю. Коштують від 40 до 1500 грн.

— Найпопулярніші напої — вино і текіла. Люди переконані, що червоне сухе вино зміцнює імунітет. Нормальне замовлення — це сім-вісім пляшок. Є люди, які дзвонять ледь не щотижня, — додає менеджер магазину напоїв Олексій.

Зараз ви читаєте новину «Молочні продукти привозять додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути