пʼятниця, 30 травня 2014 05:55

Магазин почав приносити прибутки через два роки

Автор: ФОТО З САЙТА www.chocolate.lviv.ua
  Кухар Львівської майстерні шоколаду розмальовує шоколадний черевичок. Такі часто купують на подарунки жінкам. Коштують від 50 гривень
Кухар Львівської майстерні шоколаду розмальовує шоколадний черевичок. Такі часто купують на подарунки жінкам. Коштують від 50 гривень

— Перший рік усім клієнтам давав безкоштовно до кави шоколадний квиток. Важив він близько 10 грамів. Було написано, коли заходили до нас. Магазин почав приносити прибутки через два роки. За місяць можна за­роб­ляти 20–30 тисяч гривень, — розповідає 40-річний Владислав Матюх із Севастополя. П'ять років тому відкрив магазин-кафе шоколаду.

Замовляє шоколад у Бельгії. Кілограм чорного коштує 170 грн, молочного — 165, білого — 190.

— Сам шоколад — гіркий і трохи приторний, тому для цукерок його треба розводити з вершками, маслом, додавати цукор. Із кілограмової брили виходить 6 кілограмів гарячого шоколаду або 7 кілограмів цукерок ручної роботи, — каже підприємець. — Покупців більше влітку. За день до магазину заходить до тисячі осіб. Узимку й восени придумую акції, щоб привабити клієнтів. Перед Новим роком були знижки на цукерки. Щовихідних організовуємо вечірки. В нас можна облитися шоколадом із голови до ніг. Коштує це від 1000 гривень. Також влаштовую майстер-класи з виготовлення фігурок, цукерок, тістечок. Беру 50–100 гривень із людини. Усе, що зробив можна забрати.

У магазині власник встановив відеокамери, бо персонал почав красти шоколад.

— Була працівниця, яка щодня виносила в трусах півкіло шоколаду. Продавала знайомим. Тепер працівники знають, що їх знімають. Будь-коли можу перевірити сумку. Якщо знаходжу щось із наших продуктів, звільняю без виплати зарплати. Більшість дорожить роботою, плачу 5–6 тисяч гривень.

47-річна Людмила Зубко із Житомира відкрила магазин шоколаду 2010-го. Продає цукерки ручної роботи, шоколадні фігурки, каву, чай, гарячий шоколад та тістечка. Магазин почав приносити прибуток, коли стали організовувати свята для дітей та дорослих.

— Спочатку люди казали, що в нас дорого. Ми пояснювали, що продаємо все натуральне. Тепер щовихідних влаштовуємо свята, майстер-класи. За чотири роки привчили місцевих приходити до нас відзначати свята. Часто хлопці замовляють "освідчення". Просять майстрів зробити шоколадну скриньку чи сердечко, щоб покласти туди обручку.

У будні до магазину заходить близько сотні людей. У вихідні — вдвічі-втричі більше. Чашка гарячого шоколаду коштує 25 грн, кава — від 18, цукерки — 10 грн/шт.

— Важливо, щоб поряд із магазином були інші крамниці, парковка. Цукерки зберігаються недовго. Коли відкривалися, мали великий асортимент. Багато солодощів зіпсувалося, — пояснює Зубко. — Тепер асортимент менший. Знаємо, що на День закоханих більше купують сердечка. На 8 Березня — розмальовані туфельки.

Заходять від трьох до п'яти тисяч покупців щодня

— У Львові до майстерні шоколаду заходять від 3 до 5 тисяч покупців щодня, бо зручно розташована. Шоколад швидко псується. Тому для магазину раджу орендувати приміщення в людному місці, — каже менеджер проектів Львівської майстерні шоколаду Вікторія Христенко. — Інакше крамниця не окупиться. Зазвичай вкладені гроші повертаються за рік-півтора. Із шоколаду можна виготовити будь-що: картину, фото, листівку. Взимку чоловік замовив у нас Діда Мороза висотою 1,5 метра. Також виготовляли Львівську ратушу. Замовник заплатив близько 2 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Магазин почав приносити прибутки через два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути