Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 15:58

Літній одяг і взуття розпродують за півціни

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Продавець відділу ”Мультиспорт” Центрального універмагу Полтави Аліна Кувшинова (праворуч) допомагає полтавці Світлані Лайтар підібрати фірмовий одяг ”Лухта” зі знижкою — спідницю за 200 гривень і літню майку за 100
Продавець відділу ”Мультиспорт” Центрального універмагу Полтави Аліна Кувшинова (праворуч) допомагає полтавці Світлані Лайтар підібрати фірмовий одяг ”Лухта” зі знижкою — спідницю за 200 гривень і літню майку за 100

Мало не на кожному лотку Центрального ринку Полтави є таблички "Розпродаж". На вішалках — літні футболки, світлі штани, шорти та сарафани. Неподалік стелажів зі взуттям — ящики з босоніжками. Рудоволоса жінка пропонує поміряти кілька пар.

— Я завжди роблю так — восени беру босоніжки, а літом — чоботи. Бо вигідніше. Оці босоніжки коштували 220 гривень, — показує цінник полтавка Ольга Василенко, 45 років. — Нині їх уцінили до ста.

Продавчиня Галина Коваль, 34 роки, пакує босоніжки в коробку.

— Вони шкіряні, нові та якісні, просто вже не сезон, тому й віддаю по собівартості, — запевняє жінка. — Тепер на все літнє взуття у мене 50 відсотків знижки. Шльопанці, сабо та босоніжки розбирають набагато краще, ніж улітку. За тиждень залишки приберемо, бо багато сезонного товару.

У крамниці в підземному переході під вул. Шевченка дівчата розглядають футболки на вішалках.

— Літні спідниці вчора вже вивезли на склад, — перебирає товар на вітрині продавець Марія Вовченко, 23 роки. — Я їх розпродувала на 20 гривень дешевше, ніж у сезон. Навесні знову вивішу. А футболки продаю цілий рік без знижок. Їх завжди беруть.

У магазині "Леді", що в центрі Полтави, знижки на літній одяг 30–50%.

— Непродані залишки вивеземо на склад, а на початку нового сезону знову продаватимемо з тими самим знижками, — обіцяє продавець Валентина Іванова, 36 років. — Модниці про це знають і приходять передивлятися торішні колекції.

Магазин спідньої білизни на вул. Жовтневій продає купальники від 70 до 200 грн. Ціни не знижують. Продавчиня, 27-річна Олена Ісакова, переконує, що купальники — товар не сезонний:

— Їх добре беруть і взимку. Люди їздять відпочивати до Туреччини та Єгипту. Закриті купальники потрібні в санаторії, бо там є басейни.

Купальники і сонцезахисні окуляри добре беруть і взимку

Ціни тримають і на літні жіночі сумочки. У Центральному універмазі Полтави плетені валізи з квіточками — від 100 грн.

— Їх купують разом із подорожніми валізами для поїздок за кордон, на відпочинок, — запевняє продавець Людмила Лєвашова, 44 роки.

На вітринах магазину "Мультиспорт" — яскраво-жовті таблички "Діліть ціни навпіл. Знижка 50%".

— Це залишки колекції минулого сезону "Осінь-Зима", — продавчиня Наталія Праслова, 27 років, дістає з полиці синю куртку. — Минулої осені цей пуховик коштував 850 гривень. Зараз — 425. Футболки віддаємо по 100 гривень. Торік вони були вдвічі дорожчі.

Зараз вигідно купувати зимові речі, радить Праслова.

— Кому не принципово одягатися за останньою модою, з такою покупкою буде лише у виграші, — додає Наталя.

Сонцезахисні окуляри, як і купальники, продаватимуть і взимку. Їх беруть на відпочинок у гори. Постійні покупці — водії. Фірмові окуляри "Полароїд" — від 150 грн. Знижок немає.

Зараз ви читаєте новину «Літній одяг і взуття розпродують за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути