Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2018 06:16

Квартирантам не дозволяють оформляти субсидію

Міністерство соціальної політики змінило форму заяви й декларації про доходи для оформлення субсидії. В останній з'явилася графа — інші доходи. Туди пропонують записувати додаткові кошти, що отримали від здачі квартир в оренду, закордонні заробітки.

— У містах-мільйонниках квартири здають в оренду з бонусом — субсидією на комунальні послуги. Власники помешкань не тільки отримують доходи від нерухомості. Мають автомобілі, предмети розкоші, — пояснили в Міністерстві соцполітики.

— Субсидію на житло, що здають в оренду, оформляє не більш як 1 відсоток власників. Проконтролювати ці доходи майже нереально. За власним бажанням вони не подаватимуть інформацію про додаткові заробітки, — каже експерт із нерухомості 37-річний Сергій Костецький. — Понад 90 відсотків ринку нерухомості в Україні перебуває в тіні. І не планує виходити звідти. Закон дозволяє квартирантам оформляти субсидію. Але більшість власників житла проти. Бо потім буде важко виселити орендатора. Ще й податкова дізнається. За останній рік оренда житла подорожчала на 10–15 відсотків. Однокімнатка в Києві коштує 5,5–6 тисяч гривень. Також стрімко росте комуналка. Її оплачує квартирант.

Найближчі 10 років в Україні не вдасться легалізувати ринок нерухомості. Держава не має достатньо ресурсів проконтролювати цей процес. Крім того, люди повинні розуміти свою вигоду. А не просто платити податки, натомість отримувати мізерні пенсії чи зарплати. Якщо власників житла примусять платити податки, то проблеми виникнуть перш за все в квартирантів. Бо вартість помешкань одразу зросте.

Зараз ви читаєте новину «Квартирантам не дозволяють оформляти субсидію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути