вівторок, 21 листопада 2017 06:25

"Куртку з натуральним хутром можна купити вдвічі дешевше"

— Влаштовуємо шопінг-тури до польського Кракова. Там в останній тиждень листопада можна дешево закупитися, — розповідає 37-річна Ольга Сулик зі Львова.

— Дитяча курточка вдома коштує 600 гривень, у Польщі — 300. Взуття можна придбати за 250–300 гривень. Поїздка на чотири дні обійдеться у 1891 гривню з людини. Сюди входить проживання в готелі та проїзд. Також для тих, хто їде вперше, проводять екскурсію по найбільших магазинах. Гід розповідає, що і де вигідно купувати. Із найвибагливішими туристами працюють індивідуально. Допомагаємо підібрати гардероб. Ще чимало людей їдуть у Польщу за шпалерами. Не у всіх супермаркетах вони є. Людина приблизно описує ідею, ми ще до поїздки зв'язуємося із магазинами та переглядаємо ­асортимент, ціни. Там теж не скрізь дешевше. Наприклад, у нас рулон шпалер із шовковим напиленням коштує 900 гривень. У Кракові такі є за 500. Можемо допомогти вибрати побутову техніку чи скупитися до весілля.

Поїздки за покупками починаються з останнього тижня листопада і тривають до католицького Різдва — 25 грудня. У багатьох магазинах у цей час знижки 70–90 відсотків. Найвигідніше їхати наприкінці листопада. Тоді ще багато товару в магазинах, є з чого вибрати. З 24 листопада почнеться розпродаж зимових пуховиків. Куртку з натуральним хутром можна купити за 2 тисячі гривень. Це вдвічі дешевше, ніж удома. На поїздку з собою бажано брати 10–15 тисяч гривень. Міняємо на злоті в польських банках. Там курс вигідніший.

40-річна Тетяна Сумівська з Луцька на закупи в Польщу їздить щороку.

— Уперше вигідно їхати з фірмою, що організовує шопінг-тури. А потім можна самому. Треба підучити мову, знати хоча б кілька фраз: запитати розмір, попросити приміряти річ. Мати телефон із навігатором, щоб легко користуватися міським транспортом. Карти зроблені детально, видає розклад руху транспорту, роботи магазинів, — говорить Тетяна. — До поїздки потрібно готуватися заздалегідь. Переглянути акції та знижки, що пропонують.

У Польщі вигідно купувати дитячий одяг, іграшки, побутову техніку, постільні набори, одяг і взуття. Невигідно — ювелірні прикраси, косметику та парфумерію. Три роки тому придбала золоту обручку. Торік вирішила переплавити її. Майстер сказав, що там золото неякісне, не взяв у роботу. У Польщу багато прикрас везуть із Китаю. Косметика й парфуми дорогі та специфічні. Найдешевший гель для душу обійдеться у 119 гривень. У нас подібний можна знайти за 40 гривень.

Вигідно купувати до свят червону рибу, ікру, намазки на бутерброди, консерви, сиропи для солодкої води. З собою беру не менш як 15 тисяч гривень. Обов'язково купую подарунки всім похресникам і племінникам, собі одяг і взуття на зиму. Я працюю вихователем у дитсадку, з кожної зарплати відкладаю по 800 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Куртку з натуральним хутром можна купити вдвічі дешевше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути