пʼятниця, 14 вересня 2007 17:01

Курортне житло за тиждень подешевшає

Автор: фото: Ігор ПЕТРЕНКО
  Готельне містечко ”Санта-Барбара” збудували на морському березі в селищі Утьос неподалік Алушти. Номер з видом на море до 20 вересня коштує 1250 гривень за добу. Наприкінці місяця його можна буде зняти за 250 гривень
Готельне містечко ”Санта-Барбара” збудували на морському березі в селищі Утьос неподалік Алушти. Номер з видом на море до 20 вересня коштує 1250 гривень за добу. Наприкінці місяця його можна буде зняти за 250 гривень

Стовпи і стіни будинків у Алушті обклеєні оголошеннями: "Сдаю хорошее жилье", "Жилье на любой вкус" — російською, англійською і польською мовами. Українською немає. Курортникам можна винайняти окрему кімнату чи помешкання.

Біля приземкуватої хати господиня років п"ятдесяти чатує на новоприбулих "дикунів" із плакатом "Хорошее жилье".

— Де у вас туалет — на вулиці чи в хаті?

— Спроси у своей хозяйки! — сердито відвертається. — Ты ж уже поселился где-то!

Я без сумок чи рюкзака. Отже, маю житло. Тому церемонитися не варто.

У вересні за кімнату з двома ліжками в Алушті правлять 120–200 грн за добу — як у серпні. Додаткове ліжко поставлять за 35–75 грн.

В Алушті більш як десять готелів і пансіонатів. У приватному готелі "Южный берег", у центрі міста, за 400 м від моря, номери одно- та двомісні.

— Вам із видом на море чи на гори? — питає адміністраторка Наташа. — Найдешевший номер — більш як 500 гривень за добу. Додаткове ліжко — 50 гривень. Є гаряча вода, холодильник і телевізор.

У сусідньому готелі "Алушта" найдешевший номер без кондиціонера обійдеться в 350 грн. Це зі "шведським сніданком" — салати, вареники та сосиски.

У селищі Утьос, за 12 км від Алушти, є "Санта-Барбара" — район готелів та елінгів на 2–5 поверхів. Будівлі з напівкруглими балконами вишикувалися на березі моря. Під вікнами — пляжі. Доба обійдеться там не менш як у 1250 грн. У номері можна розселити до 4 осіб. Обідають вони в ресторанчиках на набережній.

Місцеві газети з жовтня пропонують орендувати квартири в Алушті за 500 грн на місяць. У серпні за такі гроші у ній можна було провести дві доби. Із 20 вересня ціни на курортне житло знизяться у 3–10 разів. Тепла погода на південному березі Криму триматиметься принаймні до початку жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Курортне житло за тиждень подешевшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути