неділя, 02 жовтня 2011 06:00

Кредити на житло видаватимуть лише у гривні. Новини коротко

Кредити на житло видаватимуть лише у гривні. Таке передбачає закон "Про захист прав кредиторів та споживачів фінансових послуг". Для виселення боржника з квартири достатньо буде рішення суду. Банк зможе забрати майно за виконавчим приписом нотаріуса. Також закон передбачає, що банки мають фіксувати відсоткову ставку кредиту, і не можуть змінювати її в односторонньому порядку, без згоди позичальника. Якщо ж у договорі зазначатимуть плаваючу відсоткову ставку, має бути вказаний її максимальний поріг. Також передбачили кримінальну відповідальність громадян за надання неправдивих відомостей. Закон зобов'язує банки йти на реструктуризацію кредиту, якщо її вимагає позичальник. Фінустанова може списати 0,5% залишку кредиту. Нововведення стосуватимуться позик, що видаватимуть із 1 січня 2012 року.

Змінили умови страхування автоцивільної відповідальності водіїв. Замість трьох типів полісів залишили один, "перший". Він дає право кермувати автомобілем усім, хто має на це законні підстави. Для водія-початківця, що їздить у місті-мільйоннику машиною з двигуном до 1,6 л, автоцивілка коштує тепер 770 грн на рік. Якщо ж авто зареєстроване в місті з населенням від 200 тис. до 999 тис. осіб, поліс коштуватиме 277 грн. Для водія із села чи міста з населенням менш як 200 тис. —  252 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кредити на житло видаватимуть лише у гривні. Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути