Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 17:08

Копію дверного ключа зроблять за 5 гривень
5

Інні Сінчук, 21 рік, виділили місце в гуртожитку на столичному Повітрофлотському проспекті. За тиждень заклинило ключ у кімнатних дверях. Довелося вибивати.

— Замість старого замка з ключами-"пропелерами" поставили новий, із зубчастими, — згадує дівчина. — Але комендант видала нам лише два ключі. А нас у кімнаті четверо. Два дубліката ми зробили за власний кошт.

Майстерню Інна Сінчук знайшла в підземному торговельному комплексі на Севастопольській площі. Майстер упорався за хвилину. За дві копії ключів узяв 14 грн.

— У мене ціни — майже по собівартості заготовки, — запевняє власник майстерні Юрій Горб"юк, 32 роки. — Дешевше в Києві не знайдете. Ціни скрізь однакові.

У столичних будівельних гіпермаркетах "Епіцентр" працюють великі майстерні "Світключів". За копію плоского зубчастого ключа типу "універсал" там беруть на 3 грн дорожче.

Новий дверний замок можна купити за 30 гривень

— Зате впораємося за 10 секунд. У нас нова машина за 5,5 тисяч доларів, — кажуть майстри. — Деякі наші "точки" працюють цілодобово. В екстрених випадках завжди можете звертатися.

Найнижчі в столиці ціни — в майстерні "Секрет-2" на Житньоторзькій площі, через дорогу від Житнього ринку. Там ремонтують металеве приладдя.

— Беремося за все, — каже майстер Юрій Вишпольський, 54 роки. — Кришки для консервації рівняємо, парасольки лагодимо. Принесуть "кравчучку" — теж поремонтуємо.

У майстерні "Секрет-2" близько 400 видів металевих заготовок для ключів. Замовники їдуть сюди з усього Києва. Кажуть, за порадою інших майстрів.

— Приходять бабусі з диковинними старовинними ключами. До них ми виготовляємо металеву заготовку. Морочимося півтори-дві години. Така робота коштує в межах 25 гривень.

Найчастіше в майстрів із Житньоторзької площі замовляють ключі типу "універсал". Копія коштує 5 грн. Відмичку до сейфа зробити складніше, тому за неї беруть від 25 грн.

— Заготовки купуємо оптом по 80 копійок. От і порахуйте наш навар, — пояснює напарник Вишпольського, Віктор Ходочук, 25 років. — Дорого правити немає сенсу, бо за 30 гривень можна купити новий дверний замок.

За день Ходочукові замовляють 15–20 копій. Найчастіше ключі гублять працівники сусідніх офісів. За виготовлення ключів на українські авто чоловік бере 10 грн, до іномарок — по 20. Замовляють їх рідко. У "Світключів" за такі беруть удвічі дорожче.


Скільки беруть за виготовлення ключа у столичних майстернях


   Тип ключа  "Епіцентр-К", вул. Вел. Окружна
Ціна, грн
 підземний торг. комплекс, Севастопольська пл.
Ціна, грн
 "Секрет-2", Житньоторзька пл.
Ціна, грн
 "Універсал"    8  7  5
 VBH    12  12  10
 САМ    25  23  20
 сейфові ключі    100  75–150  25
 AZBE    50  50  45


Ключ відтворили за заміром замкової щілини

Жителю Рівного Петрові Поліщуку, 44 роки, довелося замовляти новий ключ до свого "форда".
— На старому зубці геть постиралися. Замок подовгу "буксував", не відкривався, — пояснює чоловік. — У майстерні попередили: робити копію зі зношеного ключа немає резону. "Буксуватиме" так само, як і старий. Сказали зняти з машини замок і принести їм.
Із замовленням в кіоску на рівненській вул. Князя Романа впоралися за 3 год. Довелося обмірювати замкову щілину. Звичайна копія ключа для авто там коштує 40 грн. Поліщук за складне замовлення заплатив 70.

Зараз ви читаєте новину «Копію дверного ключа зроблять за 5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути