середа, 15 липня 2009 17:16

Кияни розкуповують зброю через зростання злочинності

Від початку року кількість вуличних пограбувань, крадіжок, нападів зросла на третину, повідомив керівник столичної міліції Віталій Ярема. Більшість злочинів скоюють приїжджі. Кияни розкуповують зброю.

— У березні мене пограбували в під"їзді, — розповідає 25-річний Андрій, мешканець хрущовки на столичній вул. Празькій. — Стукнули по голові. Забрали мобілку та гаманець. Щастя, що грошей при собі мав небагато. Після цього я вирішив озброїтися.

Придбав китайський електрошокер за 150 грн. Його запропонували у кіоску, що торгує газованою водою та шоколадом на пл. Ленінградській. Шокер видає електричний розряд напругою 40 тис. Вольт, пообіцяв продавець.

— Я ще його не пускав у хід, — каже Андрій. — А мій товариш минулого літа застосував шокер проти п"яного амбала. Від удару того звалило з ніг, кілька хвилин не міг піднятися.

Громадянам заборонено мати електрошкові засоби самооборони. Вони — лише для співробітників силових структур. Хоча їх продають в інтернет-магазинах. Або на столичному радіоринку, що біля зупинки електричок Караваєві Дачі. На інтернет-сайті www.orugie.org.ua ціни — від 130 грн. Потужні пристрої дають електроімпульс до 1,9 млн В.

— Якщо менти знайдуть у вас таку "іграшку" — в кращому разі заберуть. А можуть на кілька годин загребти у райвідділ. Якщо ж ви пустили шокер у хід проти хуліганів, одразу тікайте. Бо проблеми із законом будуть не в хуліганів, а у вас.

Із гумовим пістолетом зможете відбитися від двох-трьох нападників


Пневматичні пістолети калібром до 4,5 мм вважають спортивним інвентарем. Реєструвати їх і брати дозволи в міліції не треба.

Пневматичну зброю продають усі мисливські та збройові магазини. В Інтернеті — дешевше. Наприклад, китайська "Беретта" коштує 800 грн. "Кольт" — 430. Уживана пневматична зброя — від 300 грн.

— На вулиці, та ще й зимою, від пневматичної зброї користі мало, — запевняє колишній працівник міліції Вадим Козаченко, 44 роки. — Кулька з пневматичного пістолета часом не може пробити шкіряну куртку. А стріляючи із пневмата в обличчя злочинця, можна вибити око. І ви відповідатимете за завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Козаченко радить брати для самозахисту зброю, що стріляє гумовими кулями. Але спершу треба отримати дозвіл міліції. Пістолет заводу "Форт", який працює у Вінниці, коштує близько 2,5 тис. грн.

— Він здатний збити людину з ніг, — запевняє Вадим. — Якщо нападник легко вдягнений, гумова куля проникає під шкіру. Із таким пістолетом цілком реально відбитися від двох-трьох хуліганів. Навіть якщо вони озброєні палицями чи ножами. Але якщо в них є вогнепальна зброя, свій "гумовий" пістолет ліпше не діставати: можете дістати справжню кулю.


Найдешевший засіб самозахисту — балончик зі сльозогінним газом. В Інтернеті ємність на 100 мл коштує від 25 грн.

— На перехресті проспекту Правди та вулиці Гречка, доки я стояв перед світлофором, уліз мужик напідпитку, — розповідає киянин Олексій Сумов, 23 роки. — І почав вимагати, щоб я його віз аж на Оболонь. Видно було, що в нього не все в порядку з головою. Я його просив вийти з машини — не помогло. Я приснув йому в обличчя балончиком "Терен". Завжди воджу із собою. І за кілька секунд той дивак вискочив з моєї машини, як корок шампанського. Правда, і самому довелося вийти, щоби провітрити авто.

Зараз ви читаєте новину «Кияни розкуповують зброю через зростання злочинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути