Ексклюзиви
понеділок, 05 жовтня 2009 18:08

Ірина Сініцина вибиває вклад з "Укрпромбанку"

Автор: дані: інтернет-сайти банків
 

Цього тижня уряд має вирішити долю "Укрпромбанку". Точаться чутки: депозити приватних вкладників переведуть у "Родовід банк". І він повертатиме людям гроші.

57-річна Ірина Сініцина два тижні стоїть перед центральним відділенням "Укрпромбанку" на бульв. Лесі Українки в Києві. Їй не повертають депозит, $7 тис.

— Я взяла дозвіл у мерії на безстрокову акцію протесту для півтисячі вкладників цього банку, — розповідає Ірина. — Коли прийшла з плакатами, працівники банку крутили пальцем біля скроні, показували мені середній палець. 

— Потім я принесла черпак і каструльку, — продовжує вкладниця "Укрпромбанку" Ірина Сініцина. —  Почала гепати ними. Вискочили до мене з банку. Від черпака лишилася сама ручка. Усе знято на їхню камеру спостереження. Я викликала міліцію, зняла побої. У мене було п"ятеро свідків. Принесла новий черпак. Відібрали. А потім на мене кілька разів нападали жінки з "Укрпромбанку". Недавно пішла в туалет. Так мене семеро амбалів у червоних краватках не пустили. Насміхалися, принижували. А я ж їм свої гроші віддала. Питаю у тимчасового адміністратора фінансовий звіт банку. Він мені ніякої інформації не дає. Зате почав привселюдно розказувати, скільки в мене грошей на книжці.

1 жовтня Ірина Сініцина зібрала на пікет 30 вкладників. Вимагали повернути їм депозити.

— Люди тут щодня чергують, а не можуть свою копійчину забрати. Де я маю гроші брати на лікування хворої матері? А працівникам вони дають зарплату вчасно, двічі на місяць, — каже одна із вкладниць.

Киянин Павло Кириченко, 44 роки, має у фінустанові кредит $20 тис. Торік оформив позику на легковик "мітцубісі".

Семеро амбалів не пустили мене в туалет

— Я можу весь кредит повернути хоч зараз. Але не банку, бо гроші невідомо куди подінуться, а комусь із постраждалих вкладників. Пішов із такою пропозицією в банк. Там сказали, що погодяться за умови, що той вкладник потім викупить мою машину. А навіщо людині машина, якщо їй зараз треба гроші, готівка? Так і не домовилися, — говорить Кириченко.

Фінустанови з тимчасовою адміністрацією й далі пропонують класти гроші на депозити. Обіцяють вигідні відсотки.

— У деяких банках одразу попереджають, що мають фінансові проблеми. І самі не радять розміщувати депозит. Проте банки, які підтримала, викупила держава, цілком безпечні, — вважає 25-річний Олександр Сєдих, керівник аналітичної компанії "Простобанк Консалтинг".

Зараз ви читаєте новину «Ірина Сініцина вибиває вклад з "Укрпромбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути