пʼятниця, 22 червня 2012 06:30

Іномарки подорожчають

Цьогоріч запровадять додаткове мито на іномарки. Про це сказав міністр економічного розвитку й торгівлі Петро Порошенко, 47 років. Мито, на його думку, дозволить збільшити продажі вітчизняних автомобілів.

Мито на іноземні авто становить 10% їхньої вартості. Додаткове мито залежатиме від об'єму двигуна іномарки. Для машин з об'ємом 1-1,5 л додатковий платіж становитиме 6,46%, з двигунами 1,5-2,2 л — 15,1%.

— Через це рішення ціни на іномарки піднімуться на 17 відсотків. Якщо зараз, наприклад, "Форд Фокус" коштує 149 900 гривень, то після вводу мит його ціна буде 175 383 гривні, — розповідає 39-річний Олег Назаренко, директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів. — Автівки з об'ємом двигуна 1,5-2 літра купує середній клас українців. Багатії беруть машини з об'ємом 3,5 літра й більше. Тому вибір для водіїв невисокого достатку зменшиться.

Спочатку іноземні виробники перестануть ввозити до нас багато моделей, на які малий попит. А потім деякі іноземні компанії взагалі відмовляться постачати  свою продукцію, бо за високими цінами їхніх машин сюди не купуватимуть.

Проти підвищення мит виступають у Європейському Союзі.  Єврокомісар із питань торгівлі Карл де Гухт сказав, що додаткові мита  можуть погіршити ситуацію навколо створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною.

— Думаю, у Європі запровадять санкції проти України. У відповідь перестануть купувати металургійну та хімічну продукцію. Росіяни, які експортують до нас 30 тисяч своїх машин на рік, піднімуть ціну на газ. Петро Порошенко причетний до українського автобізнесу. Йому належить автомобільний завод "Богдан" у Черкасах. Йому вигідно, щоб більше купували вітчизняних машин.

Зараз ви читаєте новину «Іномарки подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути