четвер, 16 вересня 2021 06:01

"Готові пожити в машині тиждень і більше"

— Першу картоплю повіз до Чернігова на гуртовий ринок 24 червня. Це був ранній сорт Рів'єра. Продавав спочатку по 10 гривень за кілограм. Така ціна трималася 10 днів. Потім почала падати. Була спочатку по 8, а дійшла до 4 гривень за кілограм. У вересні вартість знову зросла, — говорить 54-річний Микола Кизюн із села Лави Сосницької громади Корюківського району на Чернігівщині. Вирощує картоплю понад 20 років. Засаджує нею 6 га.

— Урожаєм задоволений. Щоправда, трапляється і гнила. Але вона є щороку, тому це не критично. Торік теж починав торгувати наприкінці червня. Ціна була краща — 13 гривень. Трималася місяць. А потім поступово впала до 6.

У селищі Сосниця на базарі скуповують картоплю 50-річні Віра та Сергій Пащенки з селища Недригайлів Роменського району Сумської області. Платять 4,5 грн/кг.

— На Сумщині поганий урожай картоплі. Ні в кого не вродила. У травні був град із дощем, а потім — жодних опадів. Спека влітку стояла 38 градусів. Ми гектар посадили, але з нього нічого практично не вторгуєш. Бульба дрібна, в'яла. Тому приїхали закупити картоплю в Сосницю. Тут маємо знайомих, з якими разом на базарах торгували. Вони розповіли, що в місцевих людей добре вродило, — розповідає Сергій Пащенко. — Щоб набрати 4 тонни бульби, готові пожити в машині тиждень і більше. Ми звикли до таких умов. Повеземо картоплю продавати в Харків. На оптовому базарі там можемо і вісім днів у машині жити. Доки не спродамося.

Зараз ви читаєте новину «"Готові пожити в машині тиждень і більше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути