четвер, 03 липня 2008 19:18

Газ подорожчає до опалювального сезону

Віднині 1 тис. кубометрів газу коштуватиме від 367 грн, на 34 грн дорожче. Це якщо домогосподарство за рік споживає не більше ніж 2,5 тис. куб. м. Інакше доведеться сплачувати 546 грн за 1 тис. куб. м.

Якщо річне споживання перевищить 6 тис. куб. м. газу, то тисяча кубометрів обійдеться в 1112 грн, на 39 грн дорожче. Тим, хто використовуватиме понад 12 тис. кубометрів газу на рік, він коштуватиме 1329 грн за 1 тис. куб. м. Таким чином, газ для населення подорожчає на 8,3–13,8%.

— Звісно, це позначиться на гаманці звичайних людей. Хоча рівень зарплат за останній час виріс більше ніж на 13 процентів, — каже економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, 31 рік. — Обласні газопостачальні компанії (вони перебувають у приватній власності. — "ГПУ") вимагали підвищити ціни, бо вони хочуть збільшити зарплати. Також обґрунтовують вимоги зростанням вартості транспортування газу.

Імовірно, уряд передбачить додаткові дотації на дорожчий газ для малозабезпечених. Поки що відповідні зміни до Держбюджету не прийняті, зазначає експерт.

Міністр палива та енергетики Юрій Продан, 49 років, каже: збільшення цін з 1 липня не буде. Їх ще має затвердити Національна комісія регулювання електроенергетики.

Найімовірніше, нові тарифи введуть до нового опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Газ подорожчає до опалювального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути