пʼятниця, 25 березня 2016 05:50

Фермерам радять вирощувати часник і коріандр

Зараз сільгосппідприємствам вигідно вирощувати олійний льон, часник і коріандр, за словами заступника міністра агрополітики Владислави Рутицької.

"На льон є попит в Євросоюзі, Туреччині, Ізраїлі та Єгипті. Український часник — десь посередині між найякіснішим іспанським і наймасовішим китайським. І попит на нього є не тільки в Європі, а й в Україні. Рентабельність коріандру — 194 відсотки. Експортувати можна до Євросоюзу, Азії", — написала Рутицька в соцмережі.

— Ці культури можна вирощувати на невеликих площах у фермерських господарствах, — говорить експерт зернового ринку Украгроконсалту 42-річна Єлизавета Малишко. — В найближчі 10 років ціни на зернові й олійні культури не зростатимуть, за прогнозами американських експертів. Насамперед зменшаться доходи невеликих господарств. Їм слід переходити на вирощування прибутковіших культур: льон, часник, коріандр, нут, сорго, квасоля. Зі збутом проблем не буде. Наприклад, квасолю добре купують і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Фермерам радять вирощувати часник і коріандр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути