понеділок, 17 січня 2011 23:10

Електроенергія подорожчає вдвічі до кінця року

Автор: дані: НКРЕ
 

Нацкомісія регулювання електроенергетики ухвалила нові тарифи на електроенергію для населення. Їх запровадять із 1 лютого.

При щомісячному споживанні до 150 кВт/год. на одну родину городяни платитимуть 30,7 коп. за кВт/год. Із селян братимуть по 28,3 коп. за кВт/год. Це на 7 коп. дорожче, ніж у січні.

Якщо за місяць "спалять" більше як 150 кВт/год., різницю доведеться оплачувати за підвищеним тарифом, приблизно на 30%. У будинках з електроплитами або електроопаленням, поріг становить 250 кВт/год.

— Середньостатистична українська сім'я споживає 100–200 кіловат-годин на місяць. Так що підвищення тарифів буде відчутним. Людям доведеться вкладатися у норму, — каже 30-річний Ільдар Ґазізуллін, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень. — Збільшення плати мотивують тим, що населення сплачує лише 30 відсотків від ринкової вартості. Решту компенсують за рахунок державних дотацій, субвенцій, підвищених тарифів для промисловості. Тому підвищення тарифів триватиме. Електроенергія для населення може подорожчати вдвічі до кінця року.

Володимир МУКАН

Зараз ви читаєте новину «Електроенергія подорожчає вдвічі до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути