понеділок, 10 січня 2011 10:02

2011 року тарифи на комунальні послуги подорожчають утричі

2011 року тарифи на комунальні послуги подорожчають утричі

У 2011 році додаткові витрати кожного домогосподарства на житлово-комунальні платежі - за житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива – можуть зрости у середньому на 1700 грн. на рік.

Про це повідомив Національний форум профспілок України (НФПУ).

Розрахунки зроблені на основі підвищення тарифів на теплову енергію року на 35%, яке відповідно до рішення Національної комісії регулювання електроенергетики України має вступити з 1 січня 2011 після відповідного розпорядження місцевих влад.

Крім того, з 1-го квітня очікується 50%-ве збільшення ціни на газ для населення, що є обов'язковою умовою МВФ для отримання Україною третього траншу.

На додаток, з квітня 2011 року Уряд України розглядає можливість двократного збільшення цін на електроенергію для населення, а в подальшому на 39% - з серпня 2011 року. Міністерство палива і енергетики вже склало прогноз средньозваженої гуртової ринкової ціни (ГРЦ) на електроенергію, згідно з яким, у 2011 році вона зросте на 15%, в порівнянні з 2010 роком – до 55,07 коп. за кВт/г. У цей розрахунок вже закладені підвищені тарифи для населення. Причому варіант визначено – у квітні на 100% і в серпні на 39%.

"Якщо скласти всі заплановані підвищення цін на житлово-комунальні послуги, то виходить, що в середньому витрати на житлово-комунальні послуги зростуть для кожної сім'ї на 1700 грн", - пояснив Голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

Профспілковий лідер також наголосив, що будь-які кроки з підвищення тарифів та ціни на газ влада мала би починати лише після оприлюднення чіткого та прозорого плану реформ житлово-комунальної та газової галузі, широкого їх обговорення та погодження з суспільством, а в тому числі і з профспілками.

Як повідомлялося раніше, вартість побутового газу з 1 серпня 2010 року зросла на 50%. НФПУ звернувся з позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправним та скасування відповідної постанови. Перше слухання у цій справі відбулося 16 вересня 2010 року.

Нагадаємо, із другого кварталу 2011 року тарифи на електроенергію для громадян збільшать на 50%.

У Києві замість пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг уведуть механізм дворівневих тарифів.

Зараз ви читаєте новину «2011 року тарифи на комунальні послуги подорожчають утричі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути