пʼятниця, 04 червня 2010 06:09

Дотації за худобу не платитимуть

 

Президент Віктор Янукович підписав закон, який переносить на 2011-й виплати дотацій на худобу. З наступного року їх обіцяють виплачувати на кожну корову. Досі допомогу отримували за здане молоко і м"ясо через переробників.

— Мені байдуже до дотацій. Я на державу не звіряюся, — каже 53-річна Ніна Барановська. — Щоб отримати дотацію, треба здати м"ясо заготовельникам. А потім чекати півроку, доки гроші віддадуть. Заготівельник дає 10 гривень за кіло м"яса. Дотація — 1 гривня за кіло. Ми з чоловіком ріжемо самі. Продаємо на базарі. Сама більше вторгую. І живі гроші одразу маю на руках. Торік тих дотацій узагалі ніхто не бачив.

Жінка торгує яловичиною на Житньому ринку столиці. Живе біля Переяслава-Хмельницького на Київщині. Тримає трьох корів і двох свиней. Недавно зарізала бичка.

Увечері на Житньому ринку столиці свиняче стегно продають по 35–40 грн/кг. Це на 5–10 грн дешевше, ніж у розпал дня. Яловичина дорожча на 5 грн. Такі ж ціни були і в січні–лютому.

Зараз ви читаєте новину «Дотації за худобу не платитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути